Спецзвено ще следи поръчките на общините

Спецзвено ще следи поръчките на общините | StandartNews.com

Кметовете ще пускат през централизираната система обществените покани от 2017 г.

Централизирано спецзвено ще създадено за възлагането на обществени поръчки за нуждата на общините, както изисква Европейската комисия. Това стана ясно след заседанието на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България за мандат 2011-2015 г.

Предвижда се тази структура да заработи през 2017 г. По време на срещата бяха обсъдени и организационни въпроси във връзка с провеждането на Общо събрание на НСОРБ на 23 и 24 февруари.

Друга част от темите на разговорите вчера бяха свързани с проектите за изменения на Закона за местни данъци и такси и Закона за опазване на земеделски земи. Управителният съвет одобри предложените от Сдружението позиции, касаещи нормативните актове. Становищата ще бъдат отстоявани пред Министерски съвет и в Народното събрание.

Позицията по отношение изменението на Закона за местните данъци и такси касае таксата за битови отпадъци на база количество. Предложението е промените да влязат в сила от 2017 г. От Сдружението приемат новостите във формулировката на таксата за битови отпадъци, в която са отразени новите съвременни системи и инсталации за управление на сметта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай