Сочна пържола за Телеца, джин за Раците

Сочна пържола за Телеца, джин за Раците | StandartNews.com

Звездите съветват как да нахраните и напоите приятелите си според зодиакалния им знак

Най-тежкият за портфейла и най-предизвикателен за черния дроб празничен период в годината наближава! Основната част от подготовката, разбира се, е пачката с финикийски знаци да е достатъчно дебела, та всякакви удоволствия да има на масата, под елхата или в куфара. Но това не трябва да е единствената грижа - защото има опасност в изобилието на бара да отсъства любимото ви питие, да захвърлите в коша току-що разопакования подарък или пък да се окажете в хотел, по-страшен от онзи в "Птиците" на Хичкок. За да спестите нерви и време, послушайте звездите. Характеристиките на астралния знак могат да ви подскажат не само накъде да поемете, ако искате да смените обстановката за празниците, но могат и да ви дадат идеи при увертюрата за десетдневния гуляй, който се задава. Особено ако в него участват много и различни особи.

ОВЕН

Храна: Пица

Но не каква да е пица, а сочно, мазно парче. Всъщност, що се отнася до храната, Овните са готови да експериментират. Предложете им пикантерии - все пак те са смели и конкурентоспособни, а и елементът им е огън. Ако не изберете пица, важно е да им поднесете нещо оригинално и вкусно. Те си падат така или иначе по фастфууда, защото винаги са в движение, пък и не искат да губят време. Обичат да споделят трапезата, просто мразят да ядат сами.

Питие: Водка

Марс диктува поведението на бесните и непокорни Овни. Ако трябва да обърнете сериозно внимание на някого на вашето парти, това е Овенът. Основното правило, ако сте в неговата компания, е, че няма правила. Динамични, смели и предприемчиви, те се адаптират добре към всяка ситуация.
Водката е идеална за тяхната авантюристична природа - но внимавайте, защото като хора на адреналина може да ви предизвикат на алкохолен двубой, освен това трудно се усещат кога да спрат. Но пък когато изпаднат в алкохолна омая, задръжките им падат и забавата е голяма.

ТЕЛЕЦ

Храна: Добре овкусена мръвка

Телците са изтънчени познавачи на кулинарните удоволствия. Знаят как да се наслаждават на храната, не пестят пари за изискани блюда. Диетите са мъчение за представителите на зодията, докато готвенето - истинско удоволствие. От тях можете да научите много, но никога, ама никога не прекъсвайте вечерята им. Като усърдни и благонадеждни, те работят здраво, за да постигнат целта си - ето за това те обичат да им се предлагат многостепенни менюта. Колкото и време да отнеме вечерята, ще бъдат доволни - все пак са родени, за да бохемстват. Ако готвите за Телец, заредете се с време и няколко книги. Те не обичат промените, така че не им предлагайте твърде екстравагантна кухня.

Питие: Бира

Хладнокръвните Телци могат да седят и да релаксират с чаша бира с часове като истински епикурейци. Но не бъркайте неколкочасовото пийване с мезета в уютна и луксозна обстановка със запой на някоя пейка през лятото или опушен бар през зимата. Телецът е взискателен и всичко трябва да е изпипано на ниво.

БЛИЗНАЦИ

Храна: Обезкостени пържени крилца

Те са екстровертни, флиртуващи, приказливи и винаги готови за забавление, идеални за парти. Те са в свои води сред големи компании. Разговорите по време на вечеря за тях са по-важни, отколкото самото ядене. Храната трябва да е разнообразна - предложете им различни хапки или малки крилца, които се похапват с пръсти. Те никога не страдат от наднормено тегло и може да не обичат много да ядат, но обичат да се застояват в кухнята, където могат да покажат своята креативност и талант.

Питие: Текила

Мексиканската огнена вода идеално ще утоли жадните за знания и нови преживявания близнаци. Но като знак, който не търпи еднообразието, трябва да им осигурите богат избор. Но коктейлите с текила сигурно се събират в няколко дебели тома. След три-четири шота дамите да се пазят от опасния и настъпателен чар на Близнаците.

РАК

Храна: Макарони със сирене

Емоционален и сантиментален знак, за който семейството и дома са най-важни - поради това Раците често свързват храната със спомените си. Обожават домашно приготвените ястия - ако може да са по книгата с рецепти на баба. Предложете им любимото ястие от детството - кой не е обичал макарони със сирене. Добавете малко бекон и гъби и ще ги направите идеални.
Раците са известни с кулинарните си умения. Купуват скъпи и висококачествени продукти, от които приготвят страшни вкуснотии. Макар да са добра компания на маса, те имат навика да ядат бързо, да преяждат и ревностно да си пазят чинията.

Питие: Джин

Като загадъчни Раците се нуждаят от питие също толкова ексцентрично като тях. Джинът със своя освежаващ вкус на бор е идеален за тях. Няма страшно да прекалят с коктейлите, защото Раците винаги знаят кога да спрат.

ЛЪВ

Храна: Най-странният сладолед

Лъвовете обичат да са център на внимание и жадуват за него. Те обичат смели и екстравагантни храни с много съставки. Падат си по-сложно приготвеното меню - можете да ги изненадате с нетрадиционен сладолед с няколко вкуса, ядки, плодове, сиропи. Изобщо колкото по-"изчанчен" вкус, толкова по-добре. Лъвовете обожават скъпата храна, направена само от най-качествените продукти. Използват всяка възможност да отидат на луксозен ресторант, което ще ги накара да се почувстват като кралски особи. Макар да са претенциозни и взискателни към всичко свързано с храната, те не обичат да готвят.

Питие: Червено вино

Стилните и изискани Лъвове заслужават най-добрите бутилки от напитката на боговете. Чувството за превъзходство на Лъва изчезва заедно с течността в чашите. Той става мек и привлекателен, харизмата му е неустоима.

ДЕВА

Храна: Салата

С голямо внимание към детайла, Девите са много съобразителни и със здравето си. Имат чувствителен стомах и бавен метаболизъм, така че донякъде е задължително да са такива. Като най-здравословни от всички зодии, те често влизат в магазините за органична и биохрана. Те са единствените в целия зодиак, които могат да бъдат на диета, без да изпадат в отчаяние от това. Свежа и лека салата ще задоволи идеално техния вкус, овкусена с висококачествен зехтин и оцет. Те правят магия в кухнята, макар да не обичат да експериментират с нови подправки и продукти. Като пестеливи, мразят да изхвърлят храна.

Питие: Бяло вино

Вътрешната светлина на девата искри като чаша скъпо бяло вино. Те имат нужда от любов, така както гроздето има нужда да бъде превърнато във вино. За тях можете да отделите повече пари за една бутилка, тъй като изключително рядко прекаляват с питиетата - пък и така ще задоволите капризния им вкус.

ВЕЗНИ

Храна: Кокосови сладки с черен шоколад

Обожават храната. Всяко ядене за Везните е празник и те не пропускат шанс да си хапнат от всичко, което е на масата - от салата през мезетата до десерта. Те са зависими от шоколада и сладките неща, с които ако прекаляват, става опасно за талията им. Ще ги спечелите с десерт, но да е здравословен, доколкото е възможно. Като философски и изследователски настроени, те нямат нищо против експериментите с храната, но никога сами, а винаги с приятели. Не може да ги задоволите с обикновени пица или омлет. Всичко в чинията трябва да е гурме. Десерт с кокос и черен шоколад ще задоволи сладострастния им мерак. Не забравяйте, че за тях естетическият изглед на масата е от върховно значение.

Питие: Уиски

Силните и хладнокръвните Везни имат нужда от силен алкохол. Те са чаровни и обречени на успех, затова са душата на компанията. Обикалят около всички и разговарят с всеки.

СКОРПИОН

Храна: Тарталет

Като загадъчни и привлечени от неизвестното, Скорпионите не са много наясно с емоциите си, но това не означава, че не знаят какво харесват. Напротив, те имат своите любими храни. Предпочитанията им са много сложни. Обичат висококалорична манджа и често стават да ядат през нощта. Празен хладилник и липса на подправки в яденето може да ги вбеси. Пък и не могат да се преструват, когато храната не им харесва. Супер е, ако поднесеното в чинията крие изненади, както самата им загадъчна природа. Тарталет с нещо неочаквано в пълнежа е идеално за тях.

Питие: Ракия

Като най-могъщия астрален знак Скорпионът заслужава силно питие. Той обича да пие, затова не му правете забележки, че прекалява. Пък и на маса са големи симпатяги - умни, забавни, флиртуващи.

СТРЕЛЕЦ

Храна: Суши

Любопитни и енергични, Стрелците са пътешественици. Свободомислещи хора, за които скитосването надалеч е необходимост. Не може да ги задържите. Обичат промените и винаги са в търсене на смисъла на живота. Страстта им е екзотичната храна и деликатеси от далечни страни. Искат да опитат всичко. Заради неконтролируемите им желания те често преяждат или препиват.

Питие: Шампанско

Шампанското е единственото, което може да утоли страхотния и изискан вкус на стрелеца. Те не са големи пиячи, бърза свалят гарда, а като го направят, могат да изпеят и майчиното си мляко.

КОЗИРОГ

Храна: Сладки картофи

Козирогът е от практичните знаци в зодиака, скромен и дисциплиниран, работи здраво, но винаги намира време за добро ядене. Обмисля внимателно какво да яде. За него качеството е по-важно от количеството. Атмосферата по време на вечеря също е важно, трябва да е тихо и спокойно. Обичат семейни сбирки и мразят някои да им казва какво да правят. Като традиционалисти, те си падат по домашно приготвената храна. Козирогът обича всичко естествено и обича да похапва неща, които идват от земята. Вкусни сладки картофи с масло е идеалното ястие за тях, но не с много подправки.

Питие: Скоч

Като непоколебим победител Козирогът е роден да седи, да наблюдава и да отпива от скоча, да води спокойни разговори и никакво лудо купонясване. Рядко се умопомрачават с градусни питиета. Деликатесно суши не само ще задоволи глада им за вкусна храна, но и за пътешествия.

ВОДОЛЕЙ

Храна: Фондю

Задълбочени мислители, те обръщат всичко в научен проект. Разрешават проблемите си, като комбинират интуицията с желязна логика. Така правят нещата и успяват. Знаят как да се наслаждават на всичко, което е ново, странно и необичайно. Сред представителите на този знак често се срещат вегетарианци - заради хуманитарната страна на натюрела им. Но и да не са, по правило предпочитат зеленчуци и плодове. Водени са в кулинарията от търсаческия си нюх. Пригответе им фондю с разтопен шоколад, така че сами да могат да си топват плодовете в него, и те ще оценят най-високо вашето старание.

Питие: Гроздов сок, но ферментирал

Като хора, които разбират мистериите на човешкото ни съществуване, Водолеят е непретенциозен и неосъдителен - като кутия вино или домашно приготвена ракия. Уникален, често задаващ тенденциите, за него няма значение каква точно е пиячката. Твърдоглавието и многознайството могат да ви дойдат повече. Но се стараят да са добри домакини.

РИБИ

Храна: Чипс с гуакамоле

Рибите влагат сърцето си във всичко. Те разбират и приемат другия и обичат всякакви храни, което означава, че не е лесно да им се угоди. Биха избрали по традиционни гозби, вместо да експериментират. Обръщат повече внимание на изгледа, отколкото на вкуса на храната. Яденето е просто необходимост, а не удоволствие. Те ценят повече и добрата компания на масата, отколкото съдържанието в чиниите. За това купа с чипс или свежо гуакамоле, приготвено с авокадо, може да задоволи вкусът им, така както и петзвездна вечеря.

Питие: Абсент

Рибите са творчески гении. Оригиналните им идеи и фантазии са като нощ, подпалена с абсентово гориво. Те са от най-добрите пияници - умеят да пият, не се ограничават и са склонни на всякакви приключения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай