Снегът пада на тази дата! Петър Янков обяви

Какво ще е времето в следващите дни

Снегът пада на тази дата! Петър Янков обяви | StandartNews.com

Ето какви изненади ще ни носи времето през следващите седмици.

През ноември тази година средната месечна температура в повечето райони ще бъде над климатичната норма, а в тези с повече мъгли (обикновено най-ниските части на релефа) ще бъде около нормата. Такава месечна прогноза направи синоптикът от ТВ-Мет Петър Янков, цитиран от Труд.

Валежите ще бъдат около климатичните норми, като повече от нормалното се очаква в централните части от Горнотракийската низина и в Родопите.

Ноември ще започне с валежи и захлаждане. На 1 и 2 ноември времето ще бъде динамично с чести валежи. На 2 ноември по-интензивни се очакват в южните и в източните райони.

В планините ще превали мокър сняг. Температурите в населените места ще бъдат от 10 до 15 градуса.

От 3 до 5 ноември над страната ще премине нова влажна вълна с дъждове и усилване на вятъра. Температурите ще се задържат под 15 градуса.

След краткотрайно временно стабилизиране на въздушните маси над Балканите на 7 и 8 ноември се очакват нови валежи и краткотрайно захлаждане с дневни температури в ниските места от 8 до 13 градуса. Главно в Стара планина ще превали сняг.

В края на първата десетдневка и началото на втората, до 13 ноември, циганското лято ще бъде в пълното си проявлениеУтрините ще бъдат с мъгли в ниските места и поречията, а през деня ще бъде слънчево с температури от 12 до 18 градуса.

Облачно и дъждовно ще бъде от 13 до 16 ноември, с чувствително понижение на температурите. По планините и високите полета в западните райони ще превали и сняг.

В периода 15 до 23 ноември времето ще бъде слънчево с временни заоблачавания. Очакваните най-ниски температури по високите западни полета и на места в Добруджа са до 3,5 градуса, а дневните температури ще достигат 10, 15 градуса.

Нови валежи и слабо понижение на температурите се очаква около 24, 26 ноември.

От 28 до края на месеца есенните мъгли ще бъдат често явление. На 30 ноември се очаква заоблачаване и валежи от сняг и в населените места от 1 до 3 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай