Смядово чака дарение от баба Гинка милионерката

Смядово чака дарение от баба Гинка милионерката | StandartNews.com

За 40 дни четирима от шуменския Лас Вегас удариха джакпота

Всеки ден по радиото напомняли на щастливката да провери фиша за 4,2 млн.

Смядово е на път да се превърне в българския Лас Вегас. Само за около 40 дни четирима щастливци от малкото градче са ударили печалба от тотото. Кметски наместник първи прибрал 8100 лв. След това, този път от "Националната лотария", счетоводителка се сдобила с чисто нова кола. Миналата събота полицай взел от тотото 12 500 лв. И за капак първата печалба от играта на Българския спортен тотализатор (БСТ) "Зодиак" също поема към Смядово. След като цяла седмица жителите на малкото градче хвърляха боб да познаят кой е щастливецът, грабнал колосалната сума от 4 202 066 лв., мистерията се разплете. Джакпотът е за пенсионерката Гинка Иванова. Тя от 35 г. си пробва късмета, без да пропусне и един тираж. Тото "Зодиак" обаче играе отскоро. Интересен факт за донеслия огромната печалба фиш е, че той е абонаментен и това е бил последният тираж, за който е бил валиден. 1,10 лв. е дала Гинка, за да попълни печелившата комбинация от 5 числа и 1 зодия, донесла й внушителната сума.

За какво ще използва 68-годишната Гинка Иванова огромната сума - засега не е известно. Все още пенсионерката не се е прибрала от София, където получи чека с парите. Вероятно ще помогне на дъщеря си Румяна и зет си Костадин. Двамата стопанисват кафенето срещу железопътната гара в Смядово. Румяна е начална учителка и от 1 г. е в неплатен отпуск от местното СОУ "Св. св. Кирил и Методий". Гинка има и двама внуци и правнук. Пенсионерка е от десетина години.
Според кметицата на Смядово Иванка Петрова Гинка е много трудолюбива и скромна жена. Била е касиерка в бившата ТПК "Металик". Мъжът й Иван пък бил тракторист.

Баща му е герой от Втората световна война

и плоча в двора напомня за това. Загинал на 26 март 1945 г. при село Терез Бирка в Унгария.
На Никулден, 6 декември вечерта, Гинка била със съпруга си у дома, когато изтеглили нейните 5 числа. Съпрузите изпаднали в шок - не можели да повярват на късмета си. През цялата седмица обаче, когато в Смядово се чудеха кой е тото милионерът, всички във фамилията пазели пълно мълчание. Вероятно от суеверие. А новината се съобщавала всеки ден по общинската радиоточка. Водещият Тодор Андонов напомнял на играещите тото да си погледнат попълнените фишове, защото късметлията е сред тях. В градчето се спрягали различни имена. Първият слух бил, че джакпотът отишъл у младеж с прякор Пъпеша. Той дори се пошегувал със съгражданите си в социалната мрежа, че ги кани на тото парти. После обаче изтрил поста си. Най-малко смядовчани са предполагали, че скромната Гинка Иванова е най-новата БГ милионерка.
Истината е, че джакпотът от 4,2 млн. лева е почти колкото бюджета на община Смядово. "Това е добра поличба в навечерието на празниците, печалбите често се случват в града ни.

Дано поне тото пункта да сменят с по-модерен

той е едно павилионче от 30 г.", призна пред "Стандарт" кметицата на Смядово Иванка Петрова. Тя честити печалбата на бившата счетоводителка и й пожела разумно да си харчи парите. "Все още не съм се срещала с Гинка Иванова. Тя ще реши за какво да си харчи парите, естествено, спечелила си ги е. Ако има намерение да прави някаква благотворителност, аз съм насреща", категорична бе Петрова. Нейното желание е да се съберат средства за ремонт на сграда, която може да се превърне в дом за стари хора. За целта са необходими около 1 милион лева и кметицата е категорична, че ще търси пари по различни европрограми. "Така ще се отворят и нови работни места. В нашата община има голяма безработица. Младите хора в Смядово са малко, населението е застаряващо", загрижена е кметицата на родния Лас Вегас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай