Смъртта събра Живка и Петър завинаги

Стефан лежи на стотина метра от любимата и убиеца си

Смъртта събра Живка и Петър завинаги | StandartNews.com

Фатална любов ги раздели в живота, но смъртта ги събра завинаги, оплакваха вчера хората от Дългопол Петър и Живка. Варненската трагедия, станала навръх Богоявление, разтърси България в последните дни. Разбрал за изневярата на жена си със съученика му от детските години Стефан, Петър ги проследи в кола на паркинг и изпразни два пълнителя в тях, след което се самоуби. Кървавата баня само за часове остави три сирачета - двете дъщери на Петър и Живка и щерката на Стефан.

Цял Дългопол излезе да изпрати във вечния им път Петър и Живка, чиито ковчези бяха поставени на ремаркето на семейния камион, превърнат в катафалка. Точно в 12 ч на обед над 200 души се простиха с тях и ги положиха в общ гроб. Три часа по-късно в гроба на баща му, само на стотина метра от двамата, заровиха и третата жертва на злополучния любовен триъгълник - Стефан.

Опело и църковен ритуал нямаше за нито един от покойниците, въпреки че Петър Евтимов, който гръмна в упор невярната си жена и любовника й, е от силно набожно семейство. Той самият е племенник на покойния владика дядо Кирил. Родителите на Живка отказали църковен ритуал, същото направили и близките на Стефан.

"Не успях дори да бия камбаните за пристигането на смъртта в Дългопол", каза отец Иван Иванов от местния храм "Св. Иван Рилски", който се намира срещу зачернената къща на Петър и Живка в малкото градче. На нейната външна порта бяха сложени две жалейки и общ некролог на двамата, които нямат брак, но от години живеят на съпружески начала и имат две дъщери - Христина на 17 г. и Силвия на 9 г.

На камиона катафалка край ковчезите бяха само майките на двамата и сестрата на Живка.

"Чак кожата му работеше на Петър, за да изкара пари за "Мерцедес"-а, да вдигне къща, жена му и децата му всичко да имат. А сега почерни всички", коментираха опечалените хора на мегдана. Според слуховете, които не спираха и в деня на погребението, Живка напускала семейството поне 2-3 пъти, но влюбеният до уши Петър й прощавал и я връщал в дома й.

Но от година насам ревност, болка и обида го влудили съвсем. Още повече, че любовникът Стефан не спирал да го дразни със SMS-и и видеоклипчета за изневярата на жена му. Двамата набори са на 39 г., били са в един и същи клас, свирили са заедно в духовия оркестър на гимназията. Макар и по-малка от тях, към музикалната група се присъединила по-късно и Живка, която свирила на флейта, разказаха още близките им. Повечето от тях, след като изпратиха ковчезите на Петър и Живка, отидоха да почетат и паметта на Стефан в бащината му къща. Съпругата му дори не искала да го вземе от моргата до последния момент, разказваха хората. Вчера обаче тя беше на погребението без дъщеричката им. Край ковчега бяха и двамата му братя Гошо и Иво. Родителите им са починали по-отдавна. Стана ясно, че той е работил като охрана на две места - в МОЛ и на трезор. На поклонението му беше пълно с негови колеги гардове.

Застреляният любовник на убитата Живка обичал да пее - по банкети и празненства се изявявал с волни програми на микрофона пред всички. "Пееше много хубаво, едно към едно като Орхан Мурад", спомнят си приятелите му. Винаги изпълнявал любимото си парче "Хиляди слънца" и то с такъв патос, сякаш я пее за Живка, разказаха те. Бил много чаровен и жените лудеели по него.

В деня на погребението нямаше решение на общинския съвет да се обяви ден на траур. "Защо да официализираме тази човешка трагедия, въпреки че всички сме съпричастни и съчувстваме на близките. Моля ви да не слагаме повече сол в раната, наистина драмата на хората е голяма", помоли кметицата на Дългопол Маринка Иванова .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай