Слави наддава за китара на Гилмор

Праща свой човек на търга в Ню Йорк

Слави наддава за китара на Гилмор | StandartNews.com

Слави ще участва в аукцион на "Кристис" в Ню Йорк. Аукционът ще се проведе на 20 юни като предметът, за който шоуменът ще наддава, е китара на емблематичния музикант Дейвид Гилмор от групата Pink Floyd.

В забележителната сграда в Манхатън вече са изложени 127 от музикалните инструменти на рок китариста, пише dir.bg.

Трифонов няма да присъства лично на мястото. Като свой представител в Голямата ябълка той изпраща Емил Гатев. Гатев, заедно със съпругата си Милена, е собственик на музикалната къща "Гатев и Ко", която от 23 години се грижи за поръчките и доставките на инструментите на "Ку-ку бенд".

Гатев ще наддава на търга за всяка от пуснатите в продажба китари на композитора от Pink Floyd, като за целта ще получава инструкции директно от Трифонов, посредством телефонна връзка. Представителят ще трябва да прелети океана преди събитието, за да може да разгледа предварително експонатите в залата.

Слави не мисли да щади средства, за да придобие една от легендарните "Телекастър", "Фендер Стратокастър" и "Броадкастър", с които Гилмор е изсвирил едни от най-прекрасните соло партии в творчеството на групата. Предполагаемата цена на тези брандове ще наброява между 100-150 хил. долара. Сумата за марките "Гибсън" и "Земетис" се очаква да бъде до 70 хил. долара, а за акустичните модели на "Фред Гретч" и "Марти" - 50 хил. долара.

Всеки един от инструментите е бил част от множеството световни турнета на Pink Floyd, като за аукциона експонатите имат сертификат за оригиналност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай