Слънце без прозорци в складове и заводи

Слънце без прозорци в складове и заводи | StandartNews.com

Слънчева светлина в помещения без прозорци вкарва нова технология. Иновативното решение ще бъде представено по време на пролетното издания на изложението "Стройко 2000" от 23 до 27 март в НДК в София.

Технологията позволява с поставяне на светодиоди да се вкарва естествена светлина в жилищни помещения, складове, халета, заводи, офиси и птицеферми. Инвестицията е и икономически ефективна, защото се спестява използването на ток през светлата част на деня. Освен това с помощта на иновацията се повишава комфортът в помещенията, обясни Йоана Лазарова, от компанията, която предлага технологията у нас.

Над 180 са участниците в изложението. 19 малки родни компании ще участват в панаира на щанд от 250 кв. м, като 13 за първи път, благодарение на Агенцията за малки и средни предприятия. Новите фирми плащат едва 10% от участието си на изложението, а останалите разходи се покриват от ведомството, обясни зам. изпълнителният директор на агенцията Никола Стоянов. На изложението ще се представи и нов софтуеър, който цели да улесни възложителите, изпълнителите и фасилити компаниите. Той се разработва едновременно в цяла Европа и ще съдържа информация за различни продукти и техните характеристики.

Към момента в него са включени 2,5 млн. строителни продукта. Сред изложителите на "Стройко 2000" е и Държавното предприятие "Фонд затворено дело" към Министерството на правосъдието. То ще представи слънчеви колектори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай