Синоптици: Ще има циганско лято

Синоптици: Ще има циганско лято | StandartNews.com

София. Циганско лято ще има. Това обявиха наши синоптици и уточниха, че след няколко дъждовни дни времето ще се подобрява.

Ако чакате циганско лято, истинско такова ще настъпи през ноември. Това заяви синоптикът Симеон Матев в предаването "Добро утро, България!" и изтъкна, че този месец ще е топъл.

В петък ни очаква нова порция студен въздух с дъжд, но в края на септември и началото на октомври времето ще е без валежи, сухо и типично есенно. През октомври температурите и валежите ще са близки до нормата, сочи прогнозата на ТВ 7.

До средата на януари се очаква времето да е меко, но не са изключени и ниски температури. Към февруари и март времето вече ще е значително по-студено, допълни Матев.

В края на септември и през първите дни на октомври ни чака слънчево и сравнително сухо време, показва средносрочната прогноза на Людмил Кърджилов за „Дарик кафе". Той обясни, че до края на днешния ден и през нощта срещу сряда времето над страната постепенно ще се подобри.

От средата до края на работната седмица ни чака по-хубаво време, ще има облаци, но няма да има дъждове, каза Кърджилов, но уточни, че в петък срещу събота отново ще има кратко смущение на времето, но в неделя обстановката ще се нормализира.

Хубаво време над Балканския полуостров и България предвиждат британските метеоролози за последните дни на септември и до изборите на 5 октомври, обяснява синоптикът пред "Дарик". За този период ни чака стабилно време, с много по-малко валежи, с повече слънце, тъй нареченото „циганско лято", като температурите ще достигнат 25-26 градуса, според Людмил Кърджилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай