Силен вятър помете дървета и мазилки в страната

Провиснали ламарини надвиснаха над две училища в столицата

Силен вятър помете дървета и мазилки в страната | StandartNews.com

София/Варна. Дванадесет сигнала за пораженията на вятъра са постъпили в Оперативния дежурен център на Столична община до момента. Три от тях са за паднали дървета. До момента няма пострадали граждани.

Дърветата са паднали в районите "Кремиковци", "Студентски" и "Панчарево". В "Дървеница" паднала топола е ударика лек автомобил. Освен този инцидент няма други нанесени материални щети.
 В момента екипите на "Пожарна безопастност" работят по отстраняването на падналите дървета.

На ул."Грудово" 23 в кв."Требич" е скъсан електропровод. Гражданите са сигнализирали ЧЕЗ, чиито екипи работят по повредата. Освен този проблем с електричеството, в кв. "Връбница" до бл. 622 е паднала касета на електропреносното дружество.
 
Силният вятър в София донесе и други сериозни поражения. Провиснала е ламарина от покрива на 134-то СОУ "Димчо Дебелянов" в район "Възраждане". Няма пострадали ученици, екип на пожарната веднага е пристигнал на мястото и е обезопасил района.
 
Другите сигнали постъпили в дежурния център на СО са за паднала мазилка на бул. "Васил Левски" и ул. "Ген. Паренсов", на къща във вилна зона "Малинова долина", както и част от топлоизолация на къща на ул. "Рачо Петров Казанджията".
 
От общината увериха, че обстановката в столицата се следи от дежурните екипи.

Във Варна стълб с градски часовник рухна от силния вятър. За това съобщи Novanews.bg.

Съоръжението е паднало върху велосипедна алея, но за щастие няма пострадали. Стълбът буквално се е пречупил на две, районът е доста оживен от хора, но заради лошото време на мястото не е имало никой.

Заради обезопасяването на електрическите кабели в района полицията отцепи мястото. Интересен е фактът, че освен като часовник, стълбът е служел за информационно табло с данни за метеорологичната обстановка във Варна.

 Жълтият код за опасно силни ветрове бе обявен тази сутрин. Очаква се най-силно да духа по черноморското крайбрежие.Областите Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали също са заплашени, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ към БАН.

В седемтте области Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали има опасност от силен север-североизточен вятър. Той ще бъде със скорост 14-19 м/сек; пулсации: 20-22 м/сек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай