Вторник,

Сикрет сървис обучава наши полицаи

От: Failed to load user -
A
A
A

София. Министър Цветан Цветанов посрещна в кабинета си новия директор на офиса на Сикрет сървис в Рим специален агент Маркъс Снайп. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на разговорите двамата отбелязаха постигнатото изключително добро оперативно сътрудничество между българските служби и американската агенция. Министър Цветанов и Маркъс Снайп обсъдиха възможността за обучение на служители от МВР, подчертавайки, че голяма част от ръководния състав на вътрешното ведомство е преминала през обучителни курсове именно в Сикрет сървис.

По време на срещата гостът посочи, че България вече не е в списъка на агенцията на страните, произвеждащи фалшива валута и застрашаващи американския долар. По думите му причина за това са успешните операции за предотвратяване на производството на фалшива валута и постигнатото изключително добро сътрудничество между ГДБОП и Сикрет сървис.

Отчетена е и отличната оперативна работа между двете служби по линия на киберсигурността. Министър Цветанов изрази благодарност за участието на директора на федералната агенция Марк Съливан в първата регионална конференция на страните от Югоизточна Европа по киберсигурност и киберпрестъпност.

В този смисъл гостът каза, че в процес на подготовка е втората конференция по киберсигурност и изрази надежда, че тя ще е толкова успешна, колкото и предишното й издание.

В срещата участваха главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев, директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров и Карлос Кастро – представител на Сикрет сървис в София.

Понастоящем Маркъс Снайп ръководи операциите в офиса на Сикрет Сървис в Рим, който е регионален офис, покриващ 54 страни от Близкия изток, Балканите, Южна Европа и Африка. В негова юрисдикция попадат 4 офиса: Букурещ, София, Претория (Южна Африка) и Аман (Йордания).

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички