Шумахер на Монца или двойник? Снимка, която накара света да настръхне

Кадарът е на спортна журналистка

Шумахер на Монца или двойник? Снимка, която накара света да настръхне | StandartNews.com

Един кадър от италианската писта "Монца" разбуни духовете в социалните мрежи. На снимката е пилот, който досущ прилича на легендарния Михаел Шумахер.

На кадъра се вижда пилот с червена шапка, бяла фланелка с висока яка, а на гърдите му стои логото на Ферари. С поглед към хоризонта мъжът изглежда като копие на 7-кратния световен шампион Шумахер, за когото вече близо десетилетие няма официална информация в какво състояние е.

Въпросният мъж обаче е облегнат на болида на Ферари, който спечели "24-те часа на Льо Ман" преди няколко седмици. Става въпрос за Джеймс Каладо, който е един от тримата пилоти, върнали славата на Ферари в най-престижното състезание по издръжливост в света на мотоспорта.

Кой е авторът на снимката? Невероятният кадър е дело на спортната журналистка и голям автомобилен ентусиаст Джулия Тонинели, която публикува снимката в Instagram. "Вчера направих тази снимка на Джеймс Каладо на решетката в Монца. Прилика, която мирише на голяма, безкрайна меланхолия", написа тя.

Потребителите в социалните мрежи не скриха, че са били зашеметени за части от секундата. "Уплаших се"; "Mamma mia! Прелиствайки началната страница, получих тръпки"; "Ако не бях прочел, щях да си помисля, че това е стара снимка на Шуми"; "Невероятна прилика" са част от коментарите на потребителите в мрежата.

А ето и снимката, която накара мнозина да припознаят Джеймс Каладо като Михаел Шумахер:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай