Шон Пен: Мъжете станаха жени

Актьорът разгневи доста хора, като се обяви срещу феминизацията на мъжете в съвременното общество

Шон Пен: Мъжете станаха жени | StandartNews.com

Преди време големият актьор Шон Пен скандализира доста хора, след като се обяви против феминизирането на мъжете в САЩ. Според него е грешка „мъжествеността“ да се представя като нещо лошо и опасно и сподели, че познава много силни жени, които не се страхуват да имат силни мъже до себе си.

През януари, помолен да уточни думите си, той не само ги потвърди, но и обясни защо според него случващото се в последните години е грешка:

„Аз съм от тези хора, които вярват, че мъжете в Америка стават все по-феминизирани“, каза актьорът. „Не мисля, че да си груб или да се държиш неуважително с жените има нещо общо с това колко си „мъжествен“. И никога не е имало. Но за да сме по-справедливи с жените не е необходимо да се превръщаме в тях.“

Шон Пен е сред малкото големи звезди в Холивуд, които се противопоставят на съвременната политкоректност. В интервю от миналата година той разгневи транс общността като заяви, че трябва да имаш „гени на страхливец“, за да смениш панталоните с пола, ако си мъж.

Актьорът и преди е говорил срещу все по-популярната култура на отхвърляне, при която заради неприемливи коментари, някой бива атакуван, унижаван и унищожаван в професионално отношение.

Тогава Пен се застъпи за редакторката на тийн изданието на „Vogue“, която беше принудена да напусне, след като на бял сват излязоха съобщения в Туитър, които е писала като тийнейджърка и които днес се считат за расистки.

„Какво постигаме, когато унищожаваме нечия кариера по този начин?“, попита тогава Шон Пен, припомня ladyzone.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай