Вторник,

Шон Пен: Мъжете станаха жени

От: Агенция Стандарт -
565
Шон Пен: Мъжете станаха жени
A
A
A

Преди време големият актьор Шон Пен скандализира доста хора, след като се обяви против феминизирането на мъжете в САЩ. Според него е грешка „мъжествеността“ да се представя като нещо лошо и опасно и сподели, че познава много силни жени, които не се страхуват да имат силни мъже до себе си.

През януари, помолен да уточни думите си, той не само ги потвърди, но и обясни защо според него случващото се в последните години е грешка:

„Аз съм от тези хора, които вярват, че мъжете в Америка стават все по-феминизирани“, каза актьорът. „Не мисля, че да си груб или да се държиш неуважително с жените има нещо общо с това колко си „мъжествен“. И никога не е имало. Но за да сме по-справедливи с жените не е необходимо да се превръщаме в тях.“

Шон Пен е сред малкото големи звезди в Холивуд, които се противопоставят на съвременната политкоректност. В интервю от миналата година той разгневи транс общността като заяви, че трябва да имаш „гени на страхливец“, за да смениш панталоните с пола, ако си мъж.

Актьорът и преди е говорил срещу все по-популярната култура на отхвърляне, при която заради неприемливи коментари, някой бива атакуван, унижаван и унищожаван в професионално отношение.

Тогава Пен се застъпи за редакторката на тийн изданието на „Vogue“, която беше принудена да напусне, след като на бял сват излязоха съобщения в Туитър, които е писала като тийнейджърка и които днес се считат за расистки.

„Какво постигаме, когато унищожаваме нечия кариера по този начин?“, попита тогава Шон Пен, припомня ladyzone.bg.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com