Шок със самозапалила се жена в Стара Загора

Шок със самозапалила се жена в Стара Загора | StandartNews.com

32-годишната Силвия е с 85% изгаряния, не дават шанс за живота й
Била стеснителна и от заможно семейство, върви слух, че е с психически проблеми

Стара Загора е в шок, след като 32-годишната Силвия Мишкова се самозапали на улицата. "Пациентката бе приета с 85% дълбоки изгаряния по тялото, раните бяха обработени и бе транспортирана в Клиниката по термични изгаряния в Пловдив", съобщи зам.-шефът на отделението по анестезиология и интензивно лечение в старозагорската болница "Киркович" д-р Петко Михайлов. Според него шансовете за оцеляване на Силвия са минимални.

Младата жена се е самозапалила на ъгъла на улиците "Братя Жекови" и "Гладстон" пред кооперация, далече от дома си, на метри от градския канал. Малко след трагедията на това място още личеше черен кръг от сажди, а встрани се търкаляше парче найлон. "Съседка ни звънна, че някаква жена гори, тя я видяла как се полива с туба бензин и ние с майка ми излязохме на балкона... Беше нещо страшно, гореше като факла", каза ужасена една от очевидките, Пепа Енчева, която позвънила на тел. 112. Според съседи на Силвия, тя почти всяка сутрин разхождала по този маршрут любимия си кокер шпаньол. А сега явно е минала сама по него с фаталното решение.

Семейството на момичето има собствен магазин за железария на партера на кооперацията, в която живеят на ул. "Гео Милев". В него обичайно зад щанда били Силвия или баща й Недялко, а самата тя била и МОЛ на фирмата. Силвия имала диплома от Търговската гимназия в Стара Загора. "Обикновено баща й е сутрин, но днес, като излизах, мярнах Силвия в магазина и само й махнах", сподели съседката им Стоянка Хаджийска. Тя често пиела кафе с момичето и го познавала отблизо. "Малко затворена и стеснителна е наистина, няма приятелки, не ходи по дискотеки и ресторанти, но пък е много уважително и почтително момиче", съжалява за нещастието съседката. Според нея семейството нямало никакви финансови проблем. Имали няколко собствени апартамента, единия дори давали под наем. Бащата, Недялко, се пенсионирал като зам.-шеф на един от рудниците в "Марица-изток" и получавал висока пенсия. Майка й, Мима, пък се пенсионирала като учителка преди няколко години. Имали още една по-голяма дъщеря, която била омъжена в Германия и живеела от години там.

Според колеги на бащата Силвия имала някакви психически проблеми още като дете. Съседите обаче не са чували да се е лекувала точно от такива заболявания. "Преди 2-3 г., разхождайки кучето, падна и си счупи таза и един гръбначен прешлен", припомня си съседката Хаджийска. Силвия лежала доста време в болницата и на легло у дома, но постепенно се оправила. Родителите и близките на самозапалилата се жена нямат никакво обяснение за трагедията и са в шок от случилото се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай