Шкафът, който става за всичко

7 хитри начина за съхранение или как да използвате шкафовете, за да оптимизирате пространството

Шкафът, който става за всичко | StandartNews.com

Съвременният начин на живот изисква основната стая на дома да изпълнява множество функции - от място, на което се забавлявате, разпускате и подремвате, до място, на което организирате събирания и посрещате гости. Казано иначе, това е многофункционална стая, обзавеждането на която изисква внимателно планиране, за да е не само удобна, но и да изглежда винаги подредена и готова да посрещнете в нея гости. А това може да се окаже доста трудно, особено когато дневната (като повечето съвременни всекидневни) не е в особено големи размери.

7 хитри начина за съхранение или как да използвате шкафовете, за да оптимизирате пространството

  • Инвестирайте във вертикални шкафове

Много от съвременните дневни имат малки ниши или чупки, които обикновено стоят неизползваеми. Ако във вашия хол имате подобна ниша, вертикалните шкафове не само ще запълнят пространството, но и ще ви предоставят много място за съхранение.  Добра идея е да спрете на модели с плътни врати в долната част и със стъклени витрини в горната част. Така  можете да съхранявате както вещи и дрехи, които не искате да се виждат, така и да наредите книги, чаши, любими спомени и декорация в горните шкафове, за да могат гостите ви да им се любуват.

  • Не отхвърляйте скриновете

Традиционно скриновете са предназначени за спалнята, но те “работят” също толкова добре и за съхранение на вещи в дневната. Изберете стилен скрин с няколко чекмеджета и можете да съхранявате в него всичко, което искате да стои в дневната, но не желаете да бъде изложено на показ. Скриновете са и идеалните мебели,  ако дневната ви е съвсем малка и нямате място за тв шкаф. Просто избирате нисък модел скрин и той може да ви служи както за място за съхранение, така и за тв шкаф.

  • Добра идея са и окачените шкафове

Окачените шкафове в момента са едни от любимите на дизайнерите мебели за обзавеждане на малки дневни. Те са не само стилни, елегантни и предлагат достатъчно място, на което можете да съхранявате доста неща, но и не заемат пространство и придават цялост на интериора.

  • Класическите витрини са силен коз

Ако дневната ви е решена в класически стил, помислете за покупка на витрини вместо холни секции. Този вид мебели не само оптимизират много добре пространството и внасят изключителен стил и елегантност, но изглеждат наистина впечатляващо. В момента на пазара можете да откриете както ниски, така и високи витрини, които комбинират затворени шкафове с отворени стъклени рафтове или шкафове.

  • Оптимизирайте пространството с ъглови шкафове

Един от най-добрите начини да използвате всеки сантиметър в малката си дневна е да инвестирате в ъглови мебели за съхранение. Този вид шкафове, както става ясно и от името им се монтират в ъглите на помещенията и оползотворяват пространството, което доста често остава празно.

  • Бъдете нестандартни с конзолни шкафове

Ако дневната ви е с отворен план, един стилен конзолен шкаф ще е идеално допълнение. Този вид мебели са “братовчеди” на конзолните маси, но са малко по-големи от тях и предлагат много повече място за съхранение. Можете да поставите шкафа зад или отстрани на дивана и ще имате не само удобно място за съхранение на вещи, но и удобна поставка, върху която да сложите стилна лампа, ваза с цветя, книги, семейни снимки. А можете да ползвате повърхността на шкафа като място, на което да поставяте напитки или подноси с ордьоври.

  • Допълнете интериора със стилен тв шкаф

Ако семейството ви обича филми, музика и книги, няма да откриете по-функционална мебел от един елегантен и вписващ се в интериора тв шкаф. Този вид мебели са създадени не само да изпълняват роля на развлекателни центрове, но и като места за съхранение. За щастие разнообразието от подобни центрове е огромно, така че можете лесно да откриете модел и размер, който да отговаря на нуждите ви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай