Шестима в болница след тежката катастрофа в Македония

Шестима в болница след тежката катастрофа в Македония | StandartNews.com

Шестима от пострадалите при тежкия инцидент с автобус в Македония остават под лекарско наблюдение в „Пирогов". Най-сериозно е състоянието на 60-годишна жена. Тя има счупени гръден и лумбален прешлени, фрактури на 2 ребра и остава в Неврохирургията.

В сряда през „Пирогов" преминаха 12 от пострадалите, от които 6-ма бяха доведени с линейка, а останалите сами потърсиха лекарска помощ.

43-ма българи бяха на косъм от трагедия след като автобусът, с който пътували, се преобърна на пътя край Крива паланка. Част от пострадалите бяха прегледани и в местната болница. Случаят е поет от македонската прокуратура, която трябва да установи какви са причините за катастрофата.

"Пациентите са спокойни. Няма нещо ново в тяхното състояние 60-годишната жена е настанена в Неврохирургията. Предстои лекарите да преценят какви още изследвания да й бъдат направени. Като цяло пациентите са спокойни", коментира за Нова Мария Поразова, говорител на "Пирогов". 

Туроператорът за инцидента в Македония: Шофьорът каза, че се е движел бързо

43-ма българи бяха на косъм от трагедия след като автобусът, с който пътували, се преобърна на пътя край Крива паланка.

"Доколкото знам кръвната проба за алкохол на шофьора е отрицателна. Какви показания е дал обаче прокуратурата не съобщава. Интересното е, че е казал, че се е движел доста бързо, но това ще покаже експертизата. Аз обаче смятам, че ако автобусът се е движел с висока скорост, пораженията щяха да бъдат изключително тежки", коментира в „Здравей, България" Георги Рачев, собственик на туроператорската фирма, организирала пътуването.

"Техният автобус получава повреда в електронната система за управление на скоростите. Водачът и шофьорът се обръщат към специализирана фирма в Скопие, която преглежда софтуера и се оказва, че новият автобус е толкова нов, че нямат подобна програма. след това е извикан нов автобус от България. 30 минути, след като става прекачването, автобусът се обръща в канавката на едно място, което въобще не предполага, че може да се случи такова нещо, тъй като пътят е прав", обясни още Рачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай