Шест кучета водачи с фамилия Мтел

Шест кучета водачи с фамилия Мтел | StandartNews.com

София. Шест бъдещи кучета водачи вече носят фамилията Мтел. Четириногите получиха новите си имена по време на официално кръщене в сряда, организирано от телекома и фондация "Очи на четири лапи". Ритуалът се провежда за седма година. Мтел и инициативата отбелязват 11 години съвместна работа.

Илияна Захариева, директор Корпоративни комуникации в Мтел, и шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков влязоха в ролята на кръстници на умните лабрадори и голдън ретривъри. Те закичиха новите си кръщелници с медальон, а собствениците им получиха грамота.

Лима, Лава, Леда, Чарли, Лейди, Кая и Мишо са кучетата-водачи, получили името Мтел на церемонията. Мишо ще се дипломира като куче водач през юни, а за останалите тепърва предстои да преминат курс на обучение в училището. След успешно приключен тренировъчен курс кучетата биват предавани на новите си стопани, за да им помагат срещу символичната сума от 1 лев.

Мтел подкрепя фондацията "Очи на четири лапи" от 2003 г. "Има голям интерес. Работим непрекъснато и постоянно обучаваме нови кучета водачи и незрящите им стопани", обясни Албена Алексиева, председател на фондацията "Очи на 4 лапи". Неправителствената организация тренира животинките и безвъзмездно ги предоставя на слепи хора, които също минават курс на подготовка и живот с куче водач. 50 e броят на четириногите, които към момента са безвъзмездно предоставени в помощ на незрящите си стопани.

След края на кръщенето гостите на церемонията имаха възможност да станат свидетели и на уникална демонстрация на полигон, която беше направена от незрящи и техните четириноги "очи на четири лапи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай