Шефът на СДВР е отстранен от поста си

Заедно с Валери Йорданов си отиват и няколко областни директори в страната

Шефът на СДВР е отстранен от поста си | StandartNews.com

София. Директорът на Столичната полиция старши комисар Валери Йорданов е отстранен от поста си, съобщи БНР.

Заедно с него си отиват и няколко директори на областни дирекции на полицията. Това е станало на съвещание днес сутринта при вътрешния министър Цветлин Йовчев.

"Поисках оставката на директора на СДВР заради неупражнен контрол, при който полицаи наблюдават как се продават контрабандни цигари", каза Йовчев в интервю за БНР. Заради недостатъчен контрол ще бъде освободен и началникът на столичното Трето РУ „Полиция" комисар Валентин Симеонов.

Цветлин Йовчев обясни, че е освободил и още пет областни директори на ОД МВР в страната.Това са шефовете на МВР във Видин – старши инспектор Цветан Петков, на Кюстендил – комисар Георги Джоглев, на Монтана – главен инспектор Даниел Псалтиров, на Плевен – комисар Мирослав Петров и началникът на ОД МВР Търговище – комисар Станимир Парашкевов.

Пред Радио "Фокус" Георги Джоглев пък обясни, че сам е подал оставката си като директор на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Джоглев уточни, че в момента е в отпуск. „Аз съм си подал оставката, още ден-два предполагам, че ще бъда директор, след това нямам представа", посочи Георги Джоглев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай