Ще го познаете ли? Кирил Петков като абитуриент в Канада (СНИМКА)

Беше уверен, че ще стигне до важна позиция, казва негов съученик

Ще го познаете ли? Кирил Петков като абитуриент в Канада (СНИМКА) | StandartNews.com

„Дни на предизвикателства за завършилия в Оук Бей премиер на България.“

Така е озаглавена статия в канадския сайт TimesColonist.com, посветена на Кирил Петков.

Именно в градчето Оук Бей (Залив на дъбовете) е завършил средно образование настоящият министър-председател на България, посочва Флагман.бг. В публикация се посочват имената и на други политици, учили в канадския град, но се изтъква, че само Петков е станал премиер.

Статията описва подробно събитията от последните месеци, свързани с внезапната поява на Петков на българската политическа сцена заедно с приятеля му Асен Василев.

Любопитен момент е, че е открит и съученик на българския премиер на име Марко Кеслер. Той не бил изненадан, че „неговият приятел е направил нещо голямо в своя живот“.

„Петков беше амбициозен, уверен, че ще стигне до важна позиция, на която ще може да променя нещата“, казва Кеслер, който пристигнал в Оук Бей като ученик от Сърбия.

Двамата тогава се сближили, защото идвали от една и съща част на света.

„Той беше винаги весел и много оптимистичен“, припомня си Марко Кеслер. „Никога не можеше да го видиш кисел, раздразнителен или отегчен.“

Петков написал „на най-умния жив човек“ върху годишник на Кеслер.

„Не се съгласих с това, разбира се, но то просто показва неговия приветлив, забавен характер и неговата винаги позитивна настройка“, казва Марко за своя бивш съученик.

Към статията е прикачена любопитна илюстрация със снимка на Кирил Петков от годишника на училището от 1997 г.

Според изданието позитивизмът на Кирил Петков би му бил от полза на фона на предизвикателствата пред България в момента. Напомня се, че през 2017 г. „Трансперънси интернешънъл“ ни е определила като най-корумпираната държава в Европейския съюз. Както и че страната ни е от бившия съветски блок, станала е член на НАТО през 2004 г., но все още разчита на Русия за голяма част от енергийните си нужди.

Кирил Петков излезе с твърда позиция срещу инвазията, пише „Times Colonist”. “Ние решително осъждаме руската военна агресия срещу Украйна“, цитиран е българският премиер. „Използването на военна сила срещу суверенна страна е неприемливо в 21-и век.“

Предстоят трудни дни. Нека се надяваме, че са обучавали добре Петков в Оук Бей, завършва публикацията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай