Семейство чака 9 г. в мазе Апокалипсиса

Един от шестимата си поръчал бира в заведение в съседното селище

Семейство чака 9 г. в мазе Апокалипсиса | StandartNews.com

Семейство, прекарало 9 години в мазе в очакване на „края на дните“, е открито от полицията в Холандия, след като един от членовете му се появил в местна кръчма, предаде Би Би Си.

Мъж на 58 г. и шестима младежи на възраст 18-25 г. от ферма в северната провинция Дренте били открити, след като един от шестимата си поръчал бира в заведение в съседното селище Руинерволд. Той казал на персонала в кръчмата, че се нуждае от помощ, съобщиха местни медии.

По-възрастният мъж първоначално бил сметнат за бащата, но кметът Роджър де Хрот каза, че това не е така. Мъжът не бил и собственик на фермата, каза кметът, който допълни, че никога в живота си не е виждал нещо подобно.

Местни медии съобщиха, че семейството живеело в изолация, чакайки края на света.

Собственикът на бара Крис Вестербейк заяви, че един от членовете на семейството влязъл, поръчал си 5 бири и ги изпил. „След това говорих с него и той разкри, че избягал и се нуждае от помощ… Тогава извикахме полицията – каза той. – Имаше дълга коса, мръсна брада, носеше стари дрехи и изглеждаше объркан. Каза, че никога не е ходил на училище и не е бил на бръснар от 9 години. Каза, че има братя и сестри, които живеели с него във фермата. Той бил най-големият и искал да сложи край на начина, по който живеят.“

Полицаи посетили и обискирали фермата. Открили скрити стълби под хола, водещи до мазе, в което семейството живеело.

Руинерволд е селище с население под 3000 души. Фермата е в близост и е достъпна през мост над канал. Част от нея е скрита сред дърветата. Съсед разказа, че виждал край нея само един мъж, но не и деца. Пощальонът никога не бил носил поща на този адрес.

58-годишният мъж е задържан и отказва да сътрудничи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай