Седем храни, които помагат да се пребори махмурлукът

Алкохолът е с високо съдържание на калории, а закуските след употребата му обикновено не се разграждат добре

Седем храни, които помагат да се пребори махмурлукът | StandartNews.com

На работа се очаква да сте свежи и енергични.  Но какво ще стане, ако почти през цялата нощ сте били на бурно парти? Как да се справите с махмурлука? Отговорът на този въпрос, както винаги, е прост. Тези 7 храни ще ви помогнат да избягате от него, пише actualno.com

 Смути

Алкохолът е с високо съдържание на калории, а закуските след употребата му обикновено не се разграждат добре. Вместо традиционната си храна, опитайте смути! Лесно е да се направи, ще помогне на тялото да се справи с дехидратацията, ще ви осигури запас от витамини и ще помогне да компенсирате вината пред тялото за това, че сте яли и пили твърде много. 

Сьомга

Богата на антиоксиданти и здравословни мазнини, сьомгата ще помогне на тялото ви да се възстановите от тежкото алкохолно отравяне. Друго полезно свойство е, че ще ви помогне да се отървете от отока. Така че, това също е много успешен вариант.

Пилешка супа с фиде 

Пилешката супа с фиде е перфектната комбинация от протеини и въглехидрати, за да ви насити и да ви помогне да преработите алкохола. Освен това от тази супа няма да надебелеете.

Яйца

Ако смути или чаша кафе не са достатъчни, за да изкарате до обяд, опитайте да си приготвите омлет или бъркани яйца за закуска. Яйцата са чудесен източник на протеини и е известно, че помагат за изхвърляне на остатъците от алкохол. Можете да добавите препечен хляб към него за по-задоволителен и приятен вкус. Най-важното е, че не добавяйте колбаси или бекон към ястието. Те са твърде мазни и трудни за усвояване от отслабено тяло.

Храни с високо съдържание на вода

Алкохолът буквално изсмуква водата от тялото ви. И за да не се дехидратирате тотално, най-добре е да ядете храни, в които има много вода. И, разбира се, пийте вода. Така ще "разтоварвате" черния си дроб от работата, която му е хвърлена предната вечер и можете бързо да се върнете на работа.

Въглехидрати

Въглехидратите са лесни за смилане и при махмурлук тялото ви се нуждае точно от храната, която не трябва да се усвоява дълго и трудно. Освен това вкусна кифличка с чай, освен че ще възстанови силите, ще ви развесели. А това е много важно, когато имате главоболие и не се чувствате добре.

Банани

Друга причина да обичате бананите е, че те помагат при махмурлук. Бананите са с високо съдържание на калий и са лесни за смилане. Накратко, това е идеалният плод за възстановяване след махмурлука сутрин. Освен банани, можете да опитате портокалов сок или да хапнете авокадо. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай