Съд до дупка! Бебето на Кърт Кобейн си иска парите

Ищецът Спенсър Елдън е депозирал в съд в Лос Анджелис коригирания си иск

Съд до дупка! Бебето на Кърт Кобейн си иска парите | StandartNews.com

Мъжът, който се прочу като голото бебе на обложката на албума Nevermind на Nirvana от 1991 г., внесе отново иска си срещу групата с обвинение за сексуална експлоатация, след като по-рано съдия отхвърли първоначалната му жалба.

Ищецът Спенсър Елдън е депозирал в съд в Лос Анджелис коригирания си иск, в който твърди, че "похотливото изображение" на корицата на албума по същество е "детска порнография", с чиято помощ групата е спечелила десетки милиони долари за негова сметка.

Сред десетимата ответници са барабанистът на Nirvana Дейв Грол, басистът Крист Новоселич, вдовицата на фронтмена Кърт Кобейн – Кортни Лав, фотографът Кърк Уедъл и няколко звукозаписни компании.

Елдън иска от всеки от тях най-малко 150 000 долара обезщетение.Адвокатите на групата внесоха искане жалбата да бъде отхвърлена, тъй като е заведена доста след 10-годишния период на давност.

"Елдън в продължение на три десетилетия се е възползвал и печелил като знаменитост, представяйки се като "бебето Нирвана".

Той позира многократно във възстановка на снимката от корицата на албум срещу хонорари, името на албума Nevermind е татуирано върху гърдите му, участвал е в телевизионно токшоу, облечен в костюм, който имитира голо тяло като пародия на образа от снимката, продава в eBay копия от корицата на албума със свой автограф и е използвал връзката си с албума, за да привлича жени", гласят аргументите на адвокатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай