Съпругата Анна-Мария: Псевдомедии се гаврят с Никола Гюзелев

Съпругата Анна-Мария: Псевдомедии се гаврят с Никола Гюзелев | StandartNews.com

Ясен, Чавдар и Адриана са плътно до баща си, той пита за любимите си ученици

"Жалкият и ниско пробен фарс в някои медийни пространства, който отново се разигра срещу Никола Гюзелев и семейството му, надмина всякакви граници на допустимост и приличие!

Подобни прояви на професионално и човешко безсилие подчертават именно много ниския професионализъм, но затова пък високата проба злонамереност и дезинформация! Нашите родни медии, независимо от цвета си и дали им се е обадил някой анонимно, или не, за да ги снабди преднамерено с лъжливата си информация или да даде уверение на фалшивата си загриженост, тези медии, псевдоприятели или неприятели, те всички му дължат това уважение! Защото, който е истински приятел, го е доказал досега по почтен и искрен начин!" Това се казва в открито писмо на Анна-Мария Гюзелева, което съпругата на великия бас разпространи преди ден до медиите, а две седмици по-рано го бе казала пред "Стандарт".

Всъщност "Стандарт" първи реагира срещу злонамерените жълтини още преди месец. Потърсихме Анна-Мария веднага щом излязоха публикации, в които пишеше, че е 77-годишният Гюзелев е настанен в хоспис и никой от семейството му не се интересува от него. Съпругата на оперния ас беше много разстроена и категорично заяви:

"Никола Гюзелев през януари преживя тежко падане с драматични за възрастта му последици. Резултатите от изследванията му обаче са добри, настроението му - също.

Мъжът ми никога не е бил зарязван в старчески дом

Никой не би го допуснал - нито аз, нито двамата му синове, нито дъщеря ни. От три години насам той преживява серия от здравословни перипетии - професор Чирков му постави няколко байпаса (оттогава са приятели и се чуват по телефона), после преодоля други диагнози, а неотдавна падна заради паркинсон. В момента е в пауза между упражненията по рехабилитация, а след празниците ги започва отново."

Въпреки че тогава описахме и разказахме подробно каква е ситуацията около световния оперен бас, злонамерените инсинуации продължиха да се тиражират в безскрупулни публикации. "Аз лично много отдавна не се вълнувам от жалки, злонамерени и дълбоко непрофесионални нечии изстъпления! Слава на Бога имам други приоритети", казва съпругата.

Докато отдъхва, Гюзелев гледал любимия си тв канал - Mezzo. А вниманието около него е абсолютно. Ясен, Чавдар и Адриана са плътно до баща си. Анна-Мария остава и през нощта със съпруга си. Най-добрите му ученици - Владимир Стоянов, Николай Кърнолски, Орлин Невенкин - също са го навестили въпреки репетициите и представленията в Софийската опера по време на краткия им престой в България.

"Гюзелев се справя със ситуацията. Аз съм оптимист. Вярвам в духа и енергията му. Доказал ги е неведнъж. Той заслужава респекта на всички. Толкова ли е трудно да се запази уважението, добрият тон и почтеност към един артист, прославил България по целия свят? Нима трябва да се тиражират анонимни и лъжливи информации, или да се демонстрира фалшива загриженост и псевдоприятелство? Ние не дължим нито обяснение, нито оправдание на когото и да било. Но се налага в името на Гюзелев да кажа веднъж завинаги: Предвид здравословното състояние на съпруга ми в последните няколко години той е под постоянен висококвалифициран лекарски и медицински контрол. A сега се възстановява благодарение на животоспасяващите грижи на лекарите и целия медицински персонал в болница "Пирогов!" Ние, най-близките му хора, сме до него всеки ден и всеки час, фамилията е сплотена и винаги е било така - независимо че това вероятно е трън в нечии очи и проваля нечии намерения. При нас не съществува възможност за изоставяне! И понеже не даваме материал на някои "цветни" медии да си пълнят страниците, те го правят по непочтен начин! И това е гавра с Никола Гюзелев! Крайно време е да спре това непочтено и непочтително отношение към големия българин, особено зачестило в последните години, защото в противен случай онези, които го вършат, само демонстрират колко дребни и некадърни душици са. На националната гордост Никола Гюзелев, назоваван така от всеки, който се е допрял до него и до неговия талант, се дължи почит и уважение именно за това, което е и което е дал на всички! Когато на един народ му липсва оценката и уважението към достойните си хора, тогава този народ е в опасност за собственото си оцеляване!", гневи се Анна-Мария. Тя и Гюзелев

през лятото ще празнуват 30 години брак

Актрисата, заставала пред камерите в компанията на Ванеса Редгрейв, Фернандо Рей, София Лорен, Микеле Плачидо, Франко Неро, Джанкарло Джанини и Раул Бова, омая световноизвестния бас в крехка възраст.

"Беше хубаво тържество - 70-80 човека дойдоха след подписването в съвета на купон в къщата ни в Бояна. Със съпруга ми обичаме да бъдем в добра компания. През първите години от брака ни беше доста комплицирано, намираха се подводни камъни. Всички знаем - българинът си е българин, направо си е малко турчин става ли дума за съпругата му. Когато се оженихме, вече бях снимала в "Пътят към София". В интерес на истината станах доста известна. Хората ме познаваха и спираха по улиците. На Гюзелев, разбира се, му беше много приятно, че имам успехи и се гордееше с мен. Но мъжете по принцип са тежки, понякога ревниви. Въпреки това нашите характери постепенно се хармонизираха и можеха да бъдат в унисон в повечето от ситуациите. С течение на времето Кольо се убеди, че съм доста сериозна личност и че следвам моя път. Безспорно

той е много силен характер, но винаги сме се разбирали чудесно

Както се казва, вървяло е и върви, да чукам на дърво. Каквото и да става обаче, винаги правя всичко възможно, за да бъде Гюзелев на първа линия - всъщност мястото му е било и остава завинаги там. Когато партньорът ти е достигнал световно ниво в артистичната си кариера, за теб винаги е доста трудно. А при нас е още по-сложно, защото и двамата работим в сферата на изкуството. Жанровете ни са много близки", изповядва се Анна-Мария.

В някои от най-горещите моменти от кариерата на Гюзелев Анна-Мария е негов мениджър и секретар. Тя поддържа връзките му с театрите и агенциите из цял свят. А двамата четат със смях писанията за тях в така наречената жълта преса. Но напоследък явно чашата на търпението им е преляла!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай