Сапфир и изумруд носят късмет в Годината на бика

През 2021 г. упоритият труд ще бъде възнаграден

Сапфир и изумруд носят късмет в Годината на бика | StandartNews.com
  • През 2021 г. упоритият труд ще бъде възнаграден
  • Цветовете, които привличат успеха, са бяло жълто и зелено

Според Китайския календар, 2020 г. премина под знака на Плъха, като донесе пандeмия, криза, безработица и много страхове.
Какво ли ще ни донесе 2021 г.? На 12 февруари ще влезем в годината на Белия Метален Бик, която ще продължи до 30 януари 2022 г. В китайската култура бикът е верен приятел, който помага за развитието на обществото. Хората, родени в годината на Бика, са трудолюбиви, предпазливи, държат твърдо на вярата си и винаги се радват да предложат помощ. Бикът е втори поред в китайския зодиак, защото е помогнал на плъха, но по-късно е измамен от него.
Последните зодиакални години на Бика са: 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021.
Хората със зодиакалния знак на Бика са искрени и никога не се стремят да бъдат в центъра на вниманието, не търсят похвала. Точно като биковете те мислят логично и могат да бъдат лидери, защото са интелигентни и надеждни.
2021 ще бъде бурна година за Биковете. Те ще се сблъскат с неочаквани предизвикателства в кариерата и обучението си, които могат да ги стресират, да ги направят емоционални и да попречат на концентрацията им. На Биковете се препоръчва да засилят морала си, за да преодолеят всеки лош късмет. Те трябва да осмислят отношенията си с приятелите и семейството си.
За родените под този знак китайските астролози казват, че трябва да бъдат предпазливи през годините, които съответстват на зодията. Това не е задължително предвещание за лош късмет, просто трябва да внимавате по отношение на финансите, кариерата и връзките. В Китай мнозина дори носят червено всеки ден от годината, за да избегнат лошия късмет. Както и българите, жителите на Поднебесната империя са много суеверни. Според техните поверия, почистването на дома трябва да се извърши преди китайската Нова година, за да се измие лошият късмет от предходната. Всички врати и прозорци трябва да бъдат отворени в полунощ, за да може старата година да избяга. В новогодишната нощ ножовете и ножиците не се използват, защото те могат да отрежат богатството. Празнуващите носят червено, за да изплашат злите духове и лошия късмет и да осигурят светло бъдеще. Черно и бяло не трябва да се носят, тъй като черното символизира лош късмет, а бялото е китайският погребален цвят.
Новата 2021 г. ще бъде година, в която упоритият труд ще бъде възнаграден. На късмет по отношение на парите ще се радват онези хора, които не спират да полагат усилия. Също така ще усетим изцяло тежестта на нашите отговорности и ще е необходимо да удвоим усилията си, за да постигнем желаното. Тази година няма да настъпят експлозивни или катастрофални събития, така че това е благоприятно време за икономическо възстановяване, година на дългосрочни инвестиции, особено за създаване на резервен запас за следващите непродуктивни години. Това е идеалният момент да създадете нови връзки - приятелски или романтични. Годината на Металния Бик е чудесна за създаване на ред в семейния живот. Това е година, в която всички проблеми се решават с дисциплина. Много дисциплина!
Тъй като е метална година, освен бялото, цветове, които ще ни донесат щастие ще са жълто и зелено, те привличат просперитета и успеха. За да привлечете късмета към вас, носете метални аксесоари. Според китайския хороскоп, елементът на 2021 г. е Метал, а елементът на Бика е Земя. Взаимодействието на тези два елемента до голяма степен ще определя същността на годината. Донякъде 2021 г. ще е продължение на 2020 г., тъй като и двете години са подвластни на една и съща стихия. Металът се свързва с режещ предмет, студенина, твърдост, опасност, но също така показва и промяна. Бикът, от своя страна, е символ на богатство, пари, просперитет, а белият цвят символизира Запада. Според китайските астролози, годината на Белия Метален Бик с нейното женско начало означава стабилност и успех, възстановяване след сериозни сътресения, хармонизация на външния и вътрешния свят. Ситуацията в света ще бъде относително стабилна и хората ще могат да подобрят материалното си положение. Но ако следваме логиката от преходната година на Плъха, който се асоциира с разнасяне на болести и последвалото развитие на епидемия, тази година на Бика, който се свързва с парите, може да засегне икономиката и да доведе до финансова криза от световен мащаб. Друг вероятен вариант е тотална промяна на финансовата система. Възможно е най-засегната да бъде западната част на света. А тъй като енергията на бика е бавна и тежка, може би нещата ще се развиват по-предпазливо и мудно. Китайците вярват, че животът във времена на промяна е проклятие, а тази година ни очакват още промени. Обаче не е задължително да е за лошо. Промяната винаги дава шанс за растеж към по-добро. Затова да се надяваме, че от следващата година животът ни да се промени към по-добро и ще забравим високосната година на Плъха като лош сън.
Големият съвпад на Сатурн и Юпитер в знака Водолей открива нова ера на въздуха. Големите промени са точно зад ъгъла и за тях ще се говори десетилетия! Някои цикли завършват и започват съвсем други.
Планетата на Бика е Юпитер. Изтокът ще доминира през 2021 г., тъй като планетата съответства на изток. Юпитер е мъжка планета. Тя олицетворява закона и реда. Амулетите на годината ще бъдат растения, покровителствани от Юпитер - дъб, евкалипт, ябълково дърво. Тази годината подарете и носете скъпоценен камък, отговарящ на предпочитанията на Юпитер. Това са сапфир и изумруд. Те са особено близки до знака на Рак (изумруд), както и Лъв и Водолей (сапфир). Щастливите числа през годината са: 7, 9, 12, 21, 34, 42. Според фън шуй е желателно да имате в дома си статуетка или изображение на животното на годината, за да привлечете късмета в дома или в бизнеса си.
Според китайската астрология има различни Бикове. Металният Бик, въпреки че има препятствия в живота, не се сблъсква с финансови проблеми. Водните Бикове са изключително уважавани. Те са заобиколени с любов от семейството си. Препоръчва им се да се женят късно. Дървен Бик - много талантлив, преминава леко през живота. Огнен - приятелски, забавни и социални. Земният Бик - добри лидери и финансово стабилни, дълголетници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай