Саксия с цвете скрила 50-те бона от гастрольорите

Бандата остава зад решетките, реши Спецсъдът

Саксия с цвете скрила 50-те бона от гастрольорите | StandartNews.com

София. Бандата на гастрольорите, които бяха заловени в курорта Свети Влас, не е успяла да отмъкне нищо, защото търсените от тях 50 хиляди лева били скрити в саксия с цвете. Това стана ясно по време на разглеждането на мярката им за неотклонение в специализирания наказателен съд, който постанови да бъдат оставени в ареста.

Според прокуратурата лидер на групата е Марлоан ел Маси. Негови основни помагачи пък са били ексбаретата Живомир Бакърджиев и затворническият надзирател Ангел Пеев. В групата са участвали също Илиян Манолев и Илиян Йосифов. Първите трима са се покатерили по стълба до третия етаж на къщата на строителния предприемач Васил Джуров, тъй като на първия етаж спели децата му. За да не ги събудят, бандитите предвидливо атакували най-горния етаж, където със специална техника успели да обезвредят алармата и да проникнат в помещенията. За отцепка на улицата били оставени двамата Илияновци.

Между 3 и 5 сутринта, близо два часа бандитите са ровили из покъщнината, за да открият парите, но не успели да намерят нищо. Предвидливо бизнесменът ги бил скрил в цвете, изнесено на една от терасите. От спецсъда прецениха, че на този етап има достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че са извършители на престъплението.

Независимо, че от фактите по делото става ясно, че петимата са заловени в автомобил на 1,8 километра от местопрестъплението, като в тях са открити единствено пособия за кражба от типа на кози крак, ножовки, както и радиостанция за подслушване и заглушаване на полицейските честоти. Петимата се оплакаха и от полицейско насилие като настояха да им бъде извадено медицинско, а и видимо личаха синини и белези по лицата и телата им. Те ще могат да обжалват мярката си в седемдневен срок пред апелативния специализиран съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай