Съдят корабокрушенец, изял най-добрия си приятел

Съдят корабокрушенец, изял най-добрия си приятел | StandartNews.com

Семейство съди корабокрушенец за това, че изял най-добрия си приятел по време на борбата си да оживее през 15-те си месеца, прекарани в морето, съобщи британският в. "Мирър".

Салвадор Алваренга прекарал 438 дни, носейки се сред Тихия океан, докато водата го изтласкала към Маршаловите острови през януари миналата година. 36-годишният Алваренга бил на борда на рибарско корабче заедно с приятеля си Езекил Кордоба, на 22 години, когато попаднали в буря, която ги запратила на 6700 мили от бреговете на Мексико. Алваренга, роден в Ел Салвадор, разказа по-късно, че останал жив като пиел урина, кръв от костенурки, ядял риба и птици, които хващал с ръце. Корабокрушенецът обясни още как след смъртта на приятеля си, оставил тялото му на палубата 6 дни, за да му прави компания. Семейството на Езекил, който е от Мексико, завело дело за компенсация от 1 млн. долара, като обвинява Алваренга в канибализъм. Според адвоката на оживелия корабокрушенец всичко това е свързано с предстоящата книга, която той ще пусне на пазара, описваща премеждията му. Семейството на Кордоба очаква, че тя ще направи Алваренга богат и те искат той да подели част от печалбата си.

Когато оживелият корабокрушенец бил намерен на Маршаловите острови, всички били учудени от неговото физическо здраве и форма. Имал само контузия на кръста, която се нуждаела от физиотерапия. Алваренга дори разказа как понякога бил толкова гладен, че хващал с ръце медузи и ги ядял целите. Той обясни, че му изгаряли гърлото, но не било толкова зле.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай