Росен закопава джакпота

Джуджето взима пачките преди Коледа

Росен закопава джакпота    | StandartNews.com

Перник. Джакпотът от тотото ще бъде закопан в мина. Спечелените 4,7 млн. вече са "похарчени", отиват за фадроми, камиони, машини, каза за "Стандарт" най-пресният милионер в държавата Росен Русимов - Джуджето. Вчера стана ясно, че той е късметлията, когото издирваше цяла България.

Перничанинът има рудник в Кюстендилско, завод за вериги в Сърбия и е съсобственик на Централна ремонтна база в града. "С парите ще вдигна фирмите си на крака и няма да съкращавам хора. Може да оставя малко и за някои глезотийки", допълни Джуджето.

Не сменя Перник за Париж

Зарича се да не купи дори телевизор за себе си. Винаги съм си имал достатъчно пари, за да живея добре, не крие Росен. Дори и не помисля да напусне Перник и да хукне към Париж, Лондон или Ню Йорк например. Тук си му е добре, такъв купон другаде нямало. И за да не посрами славата си на бохем, събра половината град в местно заведение в понеделник вечерта. Не звънял специално по телефона да кани приятели.

Обявил купона още сутринта в кафене "Малибу" зад тотопункта, където пуснал печелившия фиш. Тогава си пиел сутрешното кафенце, когато приятел му се обадил по телефона. Беше гледал сутрешния блок по телевизията и записал номера на фиша. Продиктува ми го и аз го сверих. Дотогава не бях проверявал числата, въпреки че още в неделя вечерта обявили, че половината джакпот отива в Перник. На вечерния банкет дошъл всеки, който чул за сбирката. Дори и непознати. Почерпката продължила до 5 часа сутринта. Бизнесменът платил сметката с шефската си заплата от Базата. Не е ходил да взима 5-те бона от печалбата на ръка от централата на тотализатора. Джобни пари не му трябвали. По негово настояване цялата сума ще му бъде преведена по сметка на 21 декември.

Взима бизнеса от рефер

Тотомилионерът Росен Русимов - Джуджето е близък на Ангел Христов - Америто, твърдят в Перник. Бизнесменът с джакпота се води официален собственик на "Централна ремонтна база"-Перник, както и още 10 нейни поделения чрез фирмата си "Верига груп" ЕООД. Отделно Русимов е собственик и на мини "Витрен".

Русимов обаче купува по документи базата от бившия футболен съдия Ангел Христов с прякор Америто през 2008 г. Това става, след като през август 2007 г. неизвестни палят БМВ-то на Христов. В пожара са засегнати и мерцедес и ситроен саксо, собственост на семейството на Америто.

Единственият рефер от Перник, свирил мачове в "А" футболна група, купува Централната ремонтна база от Агенцията за приватизация през 2003 г. Началната цена е 800 000 лв., а Христов я взима за 800 000 евро. Или поне толкова пари е изтеглил като кредит от "Инвестбанк", като е заложил активите на дружеството. По-късно някой запали автомобили на Христов, който е международен рефер и шеф на съдийската колегия на БФС и върл фен на НДСВ. МВР и данъчните пък го погнаха за врътки с ДДС. Затова през 2008 г. той предпочита да прехвърли фирмата на Джуджето.

Тя е специализирана в изработването на оборудване, детайли, части и възли от метал за производства, свързани с енергетиката, въгледобива, металургията, машиностроенето и други сфери на промишлеността. След модернизацията през 2004 г. в завода се изработват различни стоманени и метални конструкции, гумено-транспортни ленти, ролкови пътища. Дружеството единствено в страната ремонтира тежкатa механизация, използвана в мините и добивната промишленост, като багери, сонди, механизирани добивни комплекси, проходчески и фронтови комбайни. В завода се произвеждат и ремонтират постоянно токови двигатели и генератори, асинхронни двигатели и силови трансформатори.

Печалбата на ремонтната база за 2011 г. е едва 18 000 лв., през 2010 е 364 000 лв. Приходите 2011 г. са 2,517 млн. лв., а за 2010 г. 6,772 млн. лв.

Джуджето бил върл рибар и ходел всеки уикенд по река Струма и в Гърция да търси слука. Карал стар мерцедес S класа, даден му от Америто. На работа ходи по анцуг, постоянно разнася масла между работилниците.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай