Роклята на отмъщението ли? Защо "нахраниха" Меган за тоалета й

Първата поява на Маркъл в Америка се оказа проблем, не само заради деколтето

Роклята на отмъщението ли? Защо "нахраниха" Меган за тоалета й | StandartNews.com

Принц Хари и херцогиня Меган постепенно се връщат към обществения живот след раждането на второто им дете. В навечерието на Деня на паметта и Деня на ветераните, чествани на 11 ноември, съответно в Обединеното кралство и в САЩ, херцогът и херцогинята на Съсекс се появиха на галавечерта Salute To Freedom Gala в музея Intrepid в Ню Йорк - събитие, което изобилства от звезди, включително Джон Бон Джоуви. Галата има за цел да набере средства за дейността и образователните програми на музея, посветени на летене, ветроходство и изследване на космоса. Вечерта принц Хари връчи наградата за "Безстрашна доблест" на петима "военнослужещи, ветерани и семейства на военни, преживели невидими рани от войните".

Меган Маркъл очевидно е подходила към стайлинга си за вечерта повече от внимателно. Тя избра ярко червено - очевидно желание да бъде забелязана, освен препратка към цвета на мака - символът на Празника на ветераните. Бе облечена с дълга до земята рокля от американската модна къща Carolina Herrera. Дрехата е съчетана със сатенени обувки Giuseppe Zanotti с остри върхове и блестящи камъни, диамантени обеци, няколко гривни, висок кок и малко макче на едната презрамка. Роклята, въпреки очевидното самочувствие, с което госпожа Съсекс я носи, предизвика разностранни реакции у модната публика. Нека се опитаме да разберем какво всъщност се обърка, пише viewsofia.com..

Първо, плътната алена тъкан с лек блясък очевидно е проектирана да запази формата си, като едновременно ясно очертае силуета, но това, съдейки по снимките, не се получи. Вместо ефектна тясна пола, обрамчена от шлейф с басти и обем, цялото нещо прилича на сбъркана математическа формула от ученик в 7 клас.

Твърде вероятно, дължината на долната пола е трябвало да бъде по-къса, което по някаква причина не е направено - оттук и дразнещите гънки около глезените. Дължината на по-обемната горна част също е някак несъобразена с височината на самата Меган - чувството е, че е заела облеклото си от съседката по етаж, която обаче е десетина сантиметра по-висока.

Кройката в горната част също е далеч от премисленото - шевовете в областта на гърдите на херцогинята са странни, талията изглежда изместена, а разрезът точно над коляното, освен сякаш не на място, по някаква негова си причина не помага на Меган да демонстрира иначе силната си страна - стройните крака. Моделът е с гръб, подобен на сценичните костюми на балерините, и силно издължена долна част, която идва да ни наведе на идеята за бал и принцеса, обаче се усеща като самоцелен опит за ефект, какъвто всяка прохождаща стилистка би се опитала да перпоръча на абитуриентка, която не знае точно какво иска за бала, но иска да е яко. Проблемът, твърде вероятно, е в екипа на Каролина Ерера, който със сигурност е имал добри намерения.  

Зрителите се оказаха смутени и от дълбокото деколте на алената рокля, което не пасва добре на темата на събитието. Меган вероятно мисли, че компенсира дефекта с червения мак на гърдите си, но истината е, че той е практически невидим на фона на алената материя. Припомняме, че в Америка и във Великобритания брошка с мак се носи в памет на войниците, загинали по време на войните. Символиката на мака е традиция, датираща от Първата световна война, когато Джон МакКрей пише стихотворението „В полетата на Фландрия“, след като губи близък приятел в битка. 

В мрежата изборът на Съсекс също е силно критикуван. Освен от кройката, потребителите са смутени от очевидното желание на херцогинята да демонстрира възможно най-бляскавия си имидж - то са усмивки, то са зъби, то са закачки. Някои изразиха мнението, че Меган, подобно на покойната си свекърва принцеса Даяна, е решила да облече своя собствена „рокля на отмъщението“ - дръзка, откровена и символизираща новия й независим живот.Денят, в който Даяна и прочутата й "рокля на отмъщението" шокираха света

 

Други коментират, че това червено на Меган е един вид "отговор" на брилянтния външен вид на херцогинята на Кеймбридж, която се появи на премиерата на филма за Джеймс Бонд в рокля, която единодушно беше призната за най-добрата във вечерния гардероб на бъдещата кралица.

Дали госпожа Маркъл е избрала тоалета си с мисълта за свекървата или снаха си, или просто толкова си може, оставяме на разсъжденията ви. Сигурни сме, че и вие като нас, сте, меко казано, съпрайзнати (нарочно го казваме, на фона на тази непремерена стилова фукня с лош край на Меган, не ни идва по-елегантен израз).  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай