Рок идолът Бон Джоуви

Иван спипа Джон в Лондон

Рок идолът Бон Джоуви | StandartNews.com

София. Бон Джоуви в София - новината тръгна като слух, на който плахо всички се надяваха, а после организаторите от "Болкан Ентертейнмънт" дадоха потвърждение. Рокаджията и неговата банда ще забие на "Васил Левски" на 14 май, а целият стадион ще ревне на "Blaze of Glory", "Runaway", "It's my life" и много други. И докато чакаме един от олигарсите на рока, можем да си припомним най-важните факти и цифри от живота му.

 

Джон Бон Джоуви е роден на 2 март 1962 г. в Пърт Амбой, щат Ню Джърси.

 

Когато е на 4, семейството му се мести в град Сейървил.

 

Женен е за Доротеа Хърли и има четири деца - Стефани Роуз, Джеси Джеймс Луис, Джейкъб Хърли и Ромео Джон Бонджоуви. Връзката му с Доротеа е още от ученическите години.

 

През 1980 г. си намира работа в легендарната Power Station Studios като портиер и момче за всичко. Гладен за писмен договор, Джон записва над 50 демо записа през периода 1980-1983.

 

За негов откривател се сочи Брус Спрингстийн. Малкият Джон пее на сцената със суперзвездата, когато е на 16.

 

Първият му пробив идва през 1983 г., когато диджей пуска Runaway в спонсориран от станцията албум на местни творци, която веднага се превръща в хит.

 

По времето, когато излиза 7800р Fahrenheit (1985 г.), нараства нетърпимостта на Доротеа към неотменимите и дълги списъци с турнета и тя къса с Джон. Това е времето, когато той се среща с Даян Лейн. Но малко след това Доротеа започва да му липсва и той се връща при нея, за да я моли да тръгнат заедно отново.

 

Двамата се женят на 29.04.1989 в Лас Вегас.

 

През 1991 г. получава номинация за "Оскар" за най-добра песен за Blaze Of Glory.

 

Според списание "Пийпъл" е един от най-красивите хора за 1996. Пак от "Пийпъл", но през 2000, е определен за "Най-сексапилната рок звезда".

 

Семейството на Бон Джоуви притежава компания за бързо хранене, която носи името на певеца. Любимата му храна е СУШИ.

 

Бандата продава повече от 130 милиона албума по целия свят.

 

Кумирите на Джон са Франк Синатра и Елвис Пресли.

 

През 1992 г. хвърля фенките в ужас, след като подстригва дългата си коса.

 

Кийбордистът на бандата - Дейвид Браян, е съученик на Бон Джоуви в гимназията.

 

Силно свързан е със семейството си - брат му Матю е шеф на охраната по време на концертите, а другият му брат - Тони, режисира филмите от концертите. Майка му пък ДВИЖИ ФЕН КЛУБА на бандата.

 

Освен музикант Джон Бон Джоуви е и актьор. Участвал е в тв сериалите "Али Макбийл" и "Сексът и градът" и в предизборната кампания за президент на Джон Кери.

 

На 9 май 2009 Джон е въведен в Залата на славата на Ню Джърси.

 

Слух за смъртта на рок звездата Джон Бон Джоу разбуни форумите и социалните мрежи през декември 2011 г. Бързо се оказа, че това няма общо с истината.

 

Певецът има три татуировки - Супермен, глава на бик и малък дракон.

 

"Успехът е да се провалиш 9 пъти и да станеш на 10-ия."

 

"Не си пилейте времето, мислейки за едновремешния блус."

 

"Обожавам прогреса, но мразя промяната."

 

"Ако искате да ме накарате да страдам, завържете ме с въже и ми пуснете първите пет видеа на групата."

 

 

Репортерът на Нова Черкезов взе интервю с Бон Джоуви

 

Репортерът на Нова тв Иван Черкезов проби свитата на самия Джон Бон Джоуви и взе едночасово интервю с него. Джон е особено актуален у нас тези дни, след като се разбра, че мега яката му банда "Бон Джоуви" идва да свири догодина. "Бон Джоуви е изключително естествен и земен човек. Той е истински професионалист, който знае много добре как да бъде близък до хората и едновременно с това да пази необходимата дистанция", това са само част от впечатленията на Иван.

Той отиде специално до Лондон, за да се срещне с любимеца на милиони по света, и бе единственият представител на българска медия, допуснат до звездата от мениджмънта му.

Кога точно ще бъде излъчено цялото интервю, от Нова все още не могат да кажат, но Черкезов уточнява, че е важно хората да се вслушат в думите на Бон Джоуви, защото те са изпълнени с много истина и мъдрост. Фронтменът посъветвал всички, които искат да бъдат като него, да имат ясна представа за себе си, а не просто да мислят за популярността, която ще придобият.

Веднага след интервюто Джон Бон Джоуви се отправил на среща с британския премиер Дейвид Камерън.

Разпитът пред камерите бил в култовия апартамент 426 на хотел "Савой" - едно от най-престижните места, където по право отсядат световните знаменитости.

Любопитно около историята на хотела е, че това е единственото място, където кралското семейство е било настанявано, за да ползва банята по време на ремонта на Бъкингамския дворец. На същия етаж е отсядала и великата Мария Калас, като на нейно име е наречена една от стаите. В хотел "Савой" романтични срещи са имали Мерилин Монро и сър Лорънс Оливие, София Лорен и Кари Грант също са били сред ВИП гостите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай