Робърт де Ниро взриви Америка! Кого нападна

Актьорът посочи причината за скандала

Робърт де Ниро взриви Америка! Кого нападна | StandartNews.com

Една от най-големите фигури в историята на киното вдигна луд скандал по време на награждаване на филм.

Тъжният романс "Минали животи" ("Past Lives") спечели наградата "Готам" за най-добър филм в понеделник, когато най-голямата драма на вечерта дойде от политическата реч на Робърт де Ниро, която според актьора е била съкратена без негово разрешение.

Церемонията излезе извън сценария, когато Робърт де Ниро - съпродуцент на "Убийците на цветната луна" на Мартин Скорсезе, излезе на подиума, за да връчи почетна награда на филма.

По време на изказването си де Ниро забеляза, че в аутокюто е пропусната една част. След неуспешен опит да превърти текста, той довърши речта си, а след това се върна и чете от телефона си. "Началото на речта ми беше редактирано, изрязано", каза Де Ниро и добави: "Без мое знание!".

Де Ниро, известен с пламенната си реторика срещу бившия президент Доналд Тръмп, разшири темата върху това, което нарече "пост-истинско общество" в Америка, и упрекна Холивуд - по-специално Джон Уейн, за злепоставянето на индианците в по-ранните американски филми.

"Бившият президент ни излъга повече от 30 000 пъти по време на четирите си години на поста и продължава да поддържа темпото с настоящата си кампания за отмъщение", каза Де Ниро и добави: "С всичките си лъжи той не може да скрие душата си. Той напада слабите, унищожава даровете на природата и показва неуважението си, например като използва Покахонтас като обида".

Де Ниро упрекна компанията Apple, която е продуцент на "Убийците на цветната луна", за промените в речта му. "Затова ще кажа тези неща - на Apple и ще им благодаря, един вид. Готъм. Бла-бла-блабла... Apple. Но всъщност изобщо не ми се иска да им благодаря за това, което са сторили. Как смеят да го направят!", възмути се де Ниро.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай