Развален педал помел пешеходците пред мола

Развален педал помел пешеходците пред мола | StandartNews.com

София. 24-годишното момче, което пострада тежко при катастрофата пред столичния мол на "Цариградско шосе", остава на командно дишане. Пешеходецът е с разбит череп и мозъчен кръвоизлив, като лекарите от Окръжна болница продължават да се борят за живота му. В нощта срещу събота той претърпя операция на черепа. Сега е в реанимация на командно дишане и не е ясно дали ще бъде опериран отново. 20-годишното момиче, което след инцидента също бе прието в Окръжна болница, вече е в добро състояние - тя има леки наранявания на главата и вероятно през следващите дни ще бъде изписана. Третият пострадал пешеходец e настанен в "Пирогов", където ще остане под наблюдение, въпреки че състоянието му е стабилно.

76-годишният шофьор на джипа, навлязъл в тревните площи и пешеходната зона пред мола, както и съпругата му били прегледани в "Пирогов" и изписани. Шофьорът не е задържан, само е разпитан от полицаите. Минути след катастрофата той споделил, че му е засякъл педалът на спирачката. Експертизите трябва обаче да установят причината за инцидента.

При него в петък вечерта пред мола на бул. "Цариградско шосе", украински гражданин помете трима пешеходци на метри от спирката на градския транспорт, на която през юли пиян таксиметров шофьор рани 12 души, след като се вряза в чакащите хора. След катастрофата загинаха 25-годишна жена и 6-годишно момиче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай