Разкриха уникална връзка между имунитета и социалните мрежи

Изледвана е връзката между имунитета и времето прекарвано на ден в соцмрежите

Разкриха уникална връзка между имунитета и социалните мрежи | StandartNews.com

Учени от университета в Суонзи, Великобритания, установиха, че ако се намали използването на социалните мрежи с 15 минути на ден, може значително да се подобрят цялостното здраве и имунитетът. Освен това изследваните лица са имали намалени показатели за чувство на самота и депресия. Резултатите от работата са публикувани в Journal of Technology in Behavior Science.

Изследователите наблюдаваха в продължение на три месеца 50 участници (33 жени и 17 мъже) на възраст 20-25 години. Всеки месец те бяха питани за физическото и психическото им здраве, както и за времето, прекарано в сърфиране в социалните медии. След това те бяха помолени да намалят с 15 минути на ден обичайното си време в социалните мрежи. Получената информация беше сравнена с данните на две контролни групи, които използваха социалните мрежи обичайно.

Резултатите показват, че групата, която е била помолена да намали използването на социалните медии, има средно 15% подобрение във функцията на имунната система. По-конкретно, те са имали по-малко настинки, грипове, брадавици, 50% подобрение в качеството на съня и 30% намаление на симптомите на депресия.

Все пак трябва да се отбележи, че първата група в крайна сметка използва 40 минути по-малко социални медии вместо поисканите 15 минути, докато втората група увеличи с 10 минути контактуването с тези медии.

Бъдещите изследвания планират да установят дали връзката между използването на социални медии и здравните фактори е пряка или зависи от други обективни фактори като депресия или физическа активност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай