Рамбо остава в ареста за убийство на приятелка

Рамбо остава в ареста за убийство на приятелка | StandartNews.com

София

39-годишният Ивайло Иванов-Рамбо е обвинен в убийството на приятелката си Капка Атанасова. Тялото на жената е открито разложено в контейнер за смет в кв. „Св.Троица” преди дни.

Тогава разследващите стигнали до Рамбо, който обяснил, че приятелката му е починала от естествена смърт четири месеца преди да я изхвърли в контейнера.

Пред съда Иванов заяви, че не е извършил престъплението, в което го обвиняват, а дори напротив, грижел се за Капка, тъй като тя страдала от сифилис.

„Не съм имал причина да я убия, няма и такива доказателства”, подчерта той.

Адвокатите на Иванов пък изтъкнаха, че неговото влошено здраве не е съвместимо с условията на ареста. Въпреки това съдът остави Иванов в ареста. В мотивите си магистратите посочиха, че по делото още не са постъпили съдебно-медицинска и съдебно-пихиатрична експертиза, които да установят дали Иванов наистина страда от някакви заболявания.

Според съда има достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че именно Рамбо е извършил престъплението, в което е обвинен. Магистратите цитираха свидетелски показания, според които Иванов често малтретирал Капка Атанасова.

Съдебно-медицинска експертиза на трупа пък сочи, че жената е починала от задушаване и удар в гръдния кош. Магистратите обясниха, че за престъплението, в което е обвинен Георгиев той може да лежи в затвора от 10 до 20 години. Затова можело да се направи предположение, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление. Наложената му най-тежка мярка – задържане под стража Ивайло Иванов може да обжалва в тридневен срок.

Мария Максимова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай