Кой живее в къщата на Слави? Какво се случва в Учиндол

Родната къща на Слави Трифонов не е съборена и не е планирано нейното разрушаване

Кой живее в къщата на Слави? Какво се случва в Учиндол | StandartNews.com

В родното село на Слави Трифонов разказаха интересна история за неговия имот там.

Родната къща на Слави Трифонов не е съборена и не е планирано нейното разрушаване. Това заяви категорично пред "България Днес" кметският наместник на плевенското село Тодорово Янчо Итов. Позицията му е по повод информацията, която циркулира от седмици, че емблематичната постройка ще бъде бутната и на нейно място ще бъде изградена фотоволтаична централа.

"Мога със сигурност да ви кажа, че къщата не е съборена. Хората в селото може да ви потвърдят това, тъй като бившият дом на Трифонов е разположен на централния път срещу църквата и всеки може да го види.

Лично аз не знам някой да има намерения за рушене и изграждане на нещо ново на нейно място - до мен такава информация не е стигнала. В България е така - всеки може да си говори каквото си иска, но дали отговаря на истината, е друг въпрос", коментира пред вестника Итов.

През юли 2021 година Слави Трифонов е продал родната си къща в плевенското село Тодорово, по-известно като Учиндол. Сделката е била осъществена няколко месеца по-рано, а новодомците в имота бяха младо семейство.

Към днешна дата младите съпрузи, които купиха имота, живеят с двете си деца в къщата. Роднини от Италия са им помогнали да съберат пари за покупката на сградата. Хората не искали да се набиват на очи и не изпадали в подробности около покупко-продажбата.

"Слави не е идвал в Тодорово от погребението на баща си. С продаването на къщата вече съвсем ще се откъсне от селото. Това е отдалечаване и от родовата памет, но това си е негово лично решение", каза преди две години Итов, когато потвърди за продажбата на къщата. Майката Здравка е родом от Тодорово, а бащата на Слави – Тодор, е от село Горна Митрополия, отново в Плевенско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай