Пуснаха нова порция СРС-та

Едноминутен презапис на разговор за партийни квоти в общински фирми се цели в Борисов

Пуснаха нова порция СРС-та | StandartNews.com

Очакваният нов запис на Бойко Борисов се появи - получен в платформата Болканлийкс и публикуван на сайта Биволъ. В него лидерът на ГЕРБ говори за разпределение на партийни квоти в общински фирми и печелене на обществени поръчки от обръчи от фирми.

Към аудиозаписа има обяснителни записки, които не са подписани. От съдържанието им може да се направи извод, че са изготвени от вътрешен човек в службите. Новият запис не е изненада Борисов обяви преди дни, че очаква появата му след празниците.

В поясненията се съдържат твърдения, имащи отношение към прокурорското дело за незаконно подслушване наредено от Цветан Цветанов, твърди Биволъ. Собственикът на сайта Асен Йордзанов поясни пред БНР, че той е с продължителност една минута. Твърди се, че изпратеният звуков фрагмент е част от унищожени СРС-та след разпореждането за прокурорска проверка в МВР.

Посочен е и точен час на унищожаването на оригинала: 29 март в 04,45 ч. сутринта по разпореждане на Цветан Цветанов, който "изнудил" служителите на СДОТО. За изпратения файл се твърди, че е направен преди унищожаването на пълния запис с подръчни средства и това обяснява лошото качество. Целият запис бил с дължина около 25 минути.

Направен бил на тайна сбирка на партийния елит на ГЕРБ в хотел на Валентин Златев в Правец, след местните и президентските избори през есента на 2011 г. - пише още в поясненията.

Според Йорданов от целия разговор става ясно как всички са подслушвани и след това са рекетирани най-вече съответни бизнесмени да субсидират ГЕРБ, за да нямат проблеми. Пояснява се как се назначават партийно "правилни" хора в обществени бордове и структори. Говори се за технологията на организирането на всякакъв тип избори от ГЕРБ и още много други интересни неща.

В бележките се твърди, че скандално прочулият се сив Крайслер с антенките на Ивайло Койчев наистина се е използвал за подслушване, като не го използва самия Койчев, а колата е била предоставена за ползване на 2-ма човека: "Мартин и Свилен, които са били обучавани в Банкя за работа с класифицирана информация, въпреки че не са служители никъде".

Самият Ивайло Койчев категорично заяви пред БНР, че на никого не е давал Крайслера си, че му е купил нови антенки и го държи вече в подземни паркинги, за да не му ги откраднат. "Аз съм крайно ляв, учил съм в Москва, абсурд е да си дам колата за подслушване", отсече той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай