Четвъртък,

Пуснаха кредитните милионери - агенти

От: Failed to load user -
9656
Пуснаха кредитните милионери - агенти
A
A
A

София. Комисията по досиетата изпълни обещанието си и пусна преди изборите списък с кредитни милионери, свързани с бившата Държавна сигурност. Сред имената са тези на кредитните милионери  Младен Мутафчийски, Красимир Стойчев и Георги Агафонов са били агенти на ДС, съобщиха от Комисията по досиетата.

Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към ДС е проверила длъжниците към "Балканбанк" на суми над 1 милион недоминирани лева - общо 148. Проверените са 288 души.

Младен Иванов Мутафчийски - член на Съвета на директорите на "Балканинвест" АД, е бил секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС с псевдоним Михайлов. Фирмата дължи 4,256 млрд. лева. От Михайлов има запазени агентурни сведения и документи за получени възнаграждания.

Като агент на Второ главно управление на ДС - агент Танев, фигурира и Красимир Стойчев Стойчев - член на Съвета на директорите на "Нюз Холдинг" АД. Фирмата дължи над 3 млрд. лева. За него са запазени картони, регистрационен дневник, документи от ръководил го щатен служител, регистрационна бланка.

Агент Здравков е бил Георги Симеонов Агафонов, член на Общото събрание и съдружник в "Интерклима" ООД, Бургас, която дължи 1 281 000 лева. Запазено е саморъчно написано и подписано обещание, регистрационна бланка, картони, документи за унищожаване.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички