Пускат топлото навсякъде в София до сряда

Пускат топлото навсякъде в София до сряда  | StandartNews.com

София. "Топлофикация София" ще пусне парното във всички жилищни сгради до сряда, информират от пресцентъра на общинското дружество.

Включването на абонатните станции е започнало в събота от абонатите, заявили по-ранно включване, пише още Дневник.

Общото пускане на отоплението в София започна в неделя, след като бяха изпълнени двете комулативни изисквания на Наредбата за топлоснабдяването - наличие в три последователни дни на средноденонощна температура под плюс 12 градуса и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

В рамките на неделния ден дежурните екипи на "Топлофикация София" са пуснали парното в близо 30% от около 17 000 абонатни станции в столицата. Преди това е било включено отоплението на над 500 жилищни сгради, пожелали парно с решение на етажната собственост, както и на детските градини, училищата и болниците.

В следващите дни общото пускане на парното ще продължи в жилищните сгради във всички райони, а накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители.

От "Топлофикация София" напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Важно е преди пускането на отоплението клиентите да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

„Топлофикация София" ЕАД дава възможност на клиентите, които поради някакви причини желаят включване на отоплението на по-късен етап, да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай