Пукнатини по АМ „Струма” край Благоевград

Пукнатини по АМ „Струма” край Благоевград | StandartNews.com

По-малко от 5 месеца след официалното откриване на Лот 2 на Автомагистрала "Струма" пътният участък вече не е същият. На места край Благоевград шосето се руши. Дефектите на асфалтовата настилка доведоха до образуването на голяма дупка и няколко пукнатини.

Близо до отбивката за село Зелен дол асфалтът е изронен, на едно място се е образувала истинска яма. На самото кръгово, което насочва трафика към Благоевград и границата с Македония, пък има доста пукнатини.

„За да се открие по-бързо автомагистралата, се работеше почти денонощно. Става въпрос за свличане на асфалта. Голямата дупка ще се оправи, там предстои преасфалтиране, тъй като магистралата трябва да продължи по Лот 3. Има неравности и на кръговото кръстовище, причината е същата – свлякъл се асфалт", коментираха експерти по пътно поддържане.

Изпълнителите на обекта вече са уведомени за компрометирането на първокласното шосе и се очаква в близките дни да реагират и да отстранят всички проблеми по трасето. Те ще го направят за своя сметка, тъй като Лот 2 е в гаранция.

Участъкът на магистрала "Струма" от Дупница до Благоевград бе открит официално от президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов на 22 октомври миналата година. Той бе изграден със средства по Оперативна програма "Транспорт" на ЕС. Отсечката е с дължина 37.48 км и струваше 358 722 000 млн. лв. с ДДС. Изпълнител бе консорциума "Струма - Лот 2", включващ италианската фирма „Импреза", "ГБС Инфраструктурно строителство" АД и "Пътстрой – 92" АД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай