Проверяват болница заради депутатски зет

37-годишният Рейхан Чакъров издъхна на стълбите, докато чака електрошок

Проверяват болница заради депутатски зет | StandartNews.com

37-годишен мъж издъхна на стълбите във великотърновската болница, докато чака електрошок. Според лекарите Рейхан Чакъров е починал при неизяснени обстоятелства. Мъжът е зет на депутата от ДПС Хасан Хаджихасан и бил приет в спешния център на болницата миналия четвъртък.

Около 10,30 часа сутринта Чакъров пристигнал в болницата с 39 градуса температура и 3 часа по-късно издъхнал. "Нека някой да ми обясни защо мъж с толкова висока температура, с диабет и тежащ 160 кг е накаран да се качва пеш до втория етаж, за да му направят изследвания. Зет ми е припаднал на стълбите и десетина минути не са успели да намерят кислородни бутилки и електрошок, за да го свестят. Докторите ми казаха, че неговата смърт е загадка за тях", обясни Хаджихасан.

Шефът на великотърновската болница д-р Людмил Гецов пък коментира, че пациентът е постъпил в тежко състояние, няколко дни е бил на домашно лечение и не може да обясни нищо за причините за смъртта, защото роднините по религиозни съображения са отказали аутопсия. Гецов коментира още, че в отделението има постоянно кислород, а електрошокът се е забавил няколко минути, защото екипът от реаниматори е трябвало да бъде прехвърлен от едната сграда на болницата в другата, за да помогне на Чакъров. Пациентът най-вероятно е починал от сърдечен проблем, но това можело да бъде потвърдено само от аутопсия. Въпреки това ще бъде извършена проверка за действията на лекарите и екипа от асистенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай