Протестиращите блокираха Орлов мост

Протестиращите блокираха Орлов мост | StandartNews.com

София. Вторият протест срещу кабинета се премести на Орлов мост и в момента движението на кръстовището е блокирано. Част от хората са се насочили по бул. "Евлоги Георгиев" в посока НДК, където според информацията ще се съберат. Трета част все още са пред Народното събрание.

По данни на полицията протестиращите са около 6000 души, които скандират различни искания. 

Протестът протича сравнително спокойно, но малко преди 21 часа група протестиращи потрошиха подвижна телевизионна станция на ТВ7, съобщи БГНЕС. Колата е нападната пред Министерския съвет. Те са изпуснали гумите, счупили са стъклата и огледалата. Екипът се е заключил в автомобила. Журналистите са повикали полиция да ги изведе.

Демонстрацията започна на площад „Независимост" пред Министерския съвет в 18,30 часа.

Впоследствие протестът започна да се мести към площада пред Народното събрание, а по-късно група хора тръгна и към Орлов мост. Част от участниците вече се разотиват.

Обстановката е относително мирна, но се забелязват хора с качулки и маски, включително като на "Анонимните". Има засилено полицейско присъствие. Демонстрацията се охранява от униформени с щитове и каски.

След обявената готовност на Делян Пеевски да се оттегли като шеф на ДАНС и последвалото съобщение на премиера Пламен Орешарски да предложи нов председател, мотото на протеста се промени от искане за оставка на кабинета.

На площада се виждат и политически лица, като сред тях са представителят на ВМРО Ангел Джамбазки и Борислав Цеков.

Протести имаше също във Варна и Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай