Проходите Шипка и Хаинбоаз – готови за първия сняг

Проходите Шипка и Хаинбоаз – готови за първия сняг | StandartNews.com

Стара Загора. Старопланинските проходи през Шипка и Хаинбоаз са готови за първия сняг, който според метеоролозите се очаква да падне през уикенда. Това увери шефът на областното пътно управление Мехемд Осман при днешната си работна слеща с областният управител Димитринка Петрунова. За нормално обслужване на пътищата при зимни условия фирмите трябвало да осигурят общо 4700 тона сол и 8650 тона пясък. Според договорите с тях, към 1 ноември на опорните пунктове трябвало да са доставени 60 на сто от тези количества. Осман увери, че материалите са опесъчаване вече били налични.

Засега обаче на опорните пунктове на двата прохода са били доставени малко над 1000 т сол и пясък, 7 комбинирани машини и 3 пясъкоразпръскватели. Фирмите, които поддържат автомагистрала „Тракия" в Старозагорско и първокласните пътища, второ и третокласните отсечки между селата също имали готовност за посрещнат застудяването и усложняващата се МТО-обстановка.

В Старозагорска област са изградени общо 13 опорни пункта за зимно поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа.. Тяхната дължина е общо 865 км в това число и 73-те км на аутобана.

От областната управа очаквали официалния отговор и на останалите държавни институции за готовността им за зимата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай