Продават имението от Кръстника и Бодигард

Разкошният имот върви на половин цена

Продават имението от Кръстника и Бодигард | StandartNews.com

Продават имението в Бевърли Хилс, в което са снимани култови филми като „Кръстника“ и „Бодигард“. Марлон Брандо и Ал Пачино, Кевин Костнър и Уитни Хюстън са се разхождали из салоните и край двата басейна на луксозния имот в Лос Анджелис, простиращ се на 3000 кв. м, който сега се предлага за 89 милиона долара (75 милиона евро).

Построената през 1927 г. къща в средиземноморски стил, принадлежала на медийния магнат Уилям Рандолф Хърст, притежава 18 спални, 25 бани, 2 киносалона, зала за билярд и тенискорт в градината, разположена на хектар и половина площ. През 1953 г. бъдещият президент на САЩ Джон Фицджералд Кенеди и съпругата му Джаки прекарват тук дни от медения си месец, но разкошното имение се прочува най-вече с появите си в киното. Една от последните снимачни площадки, изграждани тук, е от 2020 г., по искане на певицата Бионсе за нейния музикален филм Black is King, пише Монитор.

Не за пръв път тази перла в Бевърли Хилс се изважда за продан. Ленард Рос, който е собственик от 1976 г., в продължение на няколко години се опитва да я пласира, най-вече след 2010-а, когато обявява фалит. Първият опит от 2007 г., когато за вилата се искат 165 милиона долара (142 милиона евро), се проваля, вторият от 2016 г., когато обявената цецна е 195 милиона долара – също. Сега продажбата е наредена от съда по несъстоятелността: това обяснява огромната ценова разлика между предишните оферти и днешната, която е на половината от цената, поискана от собственика през 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай