Премиерът и военният министър поздравиха наши рейнджъри

Премиерът и военният министър поздравиха наши рейнджъри | StandartNews.com

Стара Загора. „В тази трудна, изпълнена с рискове и предизвикателства мисия, вие доказахте своя висок професионализъм, морални качества и достойнство. Гордея се с вас, не само като премиер, но и като български гражданин". Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на официалната церемония по посрещането на 25-ия военен контингент на Българската армия от мисия в Афганистан.

 

В продължение на 6 месеца 431 офицери, сержанти и войници от 15-та охранителна рота охраняваха летище „Кандахар" в състава на международните сили за поддържане на мира и сигурността в Афганистан.

 

Воините, които са основно от Старозагорската 2-ра лека пехотна бригада, поздрави и военният министър Ангел Найденов, който прие строя на ротата. Той припомни, че тези 12 години повече от 9 хил. военнослужещи са участвали в международни мисии на Българската армия извън границите ни. Най-продължителната, най-многочислена и най-опасна операция – тази в Афганистан, щяла да приключи в края на тази година.

 

Командването на охранителната рота върна с чувство на изпълнен дълг знамето на Стара Загора, което се е развявало наред с националния флаг в лагера на воините, на кмета на града Живко Тодоров.

 

Със заповед на военния министър, началника на отбраната генерал Симеон Сименов и други военноначалници в Българската армия с наградни знаци и сувенирни оръжия и предмети бяха наградени отличили се в мисията командири, офицери, сержанти и войници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай