Повдигнаха обвинение на Богомил Манчев

Повдигнаха обвинение на Богомил Манчев | StandartNews.com

София. Собственикът на "Риск Инжинеринг" Богомил Манчев вече е обвиняем, научи репортер на Стандарт Нюз. Мярката му е рекордната гаранция в размер на 1 млн. лева.
По делото има още двама обвиняеми. Единият е Събин Събинов от консултантската фирма "Уорли Парсънс", който не е ясно с каква мярка за неотклонение е.
Другият е бивш шеф на НЕК, чието име не фигурира в обвинителния акт. Неговата мярка също не е ясна все още.

Манчев изрази мнение, че прокуратурата му повдига обвинение за това, че си е изпълнявал договора с държавата. Той обясни, че последните трима министри на икономиката и енергетиката не са прекратили договора писмено с фирмите изпълнители по проекта "Белене".

Преди две седмици офисите на фирмата бяха претърсени по време на акция на прокуратурата, ДАНС и МВР заради извършени от държавата плащания за АЕЦ „Белене" след решение за замразяване на проекта. За 24 часа тогава бяха задържани бившите изпълнителни директори на Националната електрическа компания Крум Анастасов и Иво Лефтеров, както и Събин Събинов, изпълнителен директор на компанията „Уорли Парсънс", наета да упражнява строителен надзор по проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай