Попът подпалвач плашел с нож бившата

Отец Димитър вадел пищов и пребивал жена си Стефка

Попът подпалвач плашел с нож бившата | StandartNews.com

Свищов. Свещеник от Свищов пробва да поръча палеж на дома на бившата си тъща си срещу 330 лева. Планът обаче бе разобличен и попът - арестуван. Късно вчера съдът в Горна Оряховица трябваше да реши дали да го остави в ареста, или да го пусне. Междувременно майката на бившата му жена със сълзи на очи разказа на какво е подлагана дъщеря й Стефка, докато живеела с отчето.

"Това не е живот, а мъка. Всеки ден бой, постоянен страх и заплахи. Не го пожелавам на никого това, което е преживяла дъщеря ми Стефка", разказа с насълзени очи бившата тъща на свещеник Димитър Андонов - Величка.
След съдебно дело попът скроил пъкления план да подпали дома на родителите на бившата си жена в село Янтра. Двамата са разведени, но преди няколко дни в Свищов имало още един процес за делба, който попът загубил. Андонов побеснял от решението на съда. Понеже жена му от година и половина е в Англия с двете им деца, той насочил мъстта си към нейните родители. Архиерейският наместник платил 330 лева на свой познат, когото използвал и друг път, да му помага като свидетел в съда. Задачата му била да драсне клечката на къщата. Човекът обаче се уплашил и подал сигнал в полицията.

Разследващите бързо се задействали и задържали 44-годишния свещеник. "Откакто мина последното дело, окото ми започна да трепти. Все си мислех, че ще стане нещо лошо. Детето е далеч, заедно с внуците, но бившият й мъж, който не е никакъв поп, не се спира пред нищо. Добре че го арестуваха, иначе щяхме да изгорим заедно с къщата", разказа баба Величка. Преди да се разделят младите, попът идвал редовно на село, за да взема чушки от двора и след това да ги продава в Свищов. В началото, когато се запознали с дъщеря й, той бил много сговорчив и добър човек. Веднага след сватбата обаче Димитър, когото наричат галено Мишо, станал лош и постоянно вдигал скандали.
"Ако бяха само крясъците и виковете, как да е. Но в един момент той започна да пребива дъщеря ни. Заплаши я с пистолет, опря нож в гърлото й и всичко това пред очите на децата", разказва уплашената майка. Дъщеря й Стефка, която в момента е в Шотландия, подавала сигнали в полицията.

Оттам издали чрез съда ограничителна заповед на бившия й мъж попът да не я доближава. Жената обаче не се спряла само с това - тя решила да се оплаче и на религиозните власти какви ги върши в дома си поп Димитър. Стефка занесла дебела папка с описание на всички ужаси, които е извършил свещеникът с нея, на великотърновския митрополит Григорий. Успяла да му я връчи след неколкочасово чакане пред катедралата в Търново.

След това, когато вече получила и развод с попа, тя успяла да си издейства и документ от владиката, че църковният й брак също е разтрогнат.

"Виковете, крясъците и побоищата бяха почти ежедневие. Свещеникът, когото не искам да наричам такъв, си имаше любовница. Внуците знаеха за нея, но той ги заплашваше и ги биеше, за да мълчат. И двете деца са имали травми от побоища, нанесени им от отчето", разказва баба им. Тя твърди, че вече не вярва на нито един свещеник в България, след като собственият й зет се оказал такъв злодей.
В момента двете момчета Сашо и Радослав живеят в Шотландия, където едновременно учат и работят. Децата са прибрали при себе си и майката, за да е далеч от бившия си мъж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай