Ползваме нова версия на Facebook докато сме на работа

Ползваме нова версия на Facebook докато сме на работа | StandartNews.com

Лондон. От социалната мрежа Facebook разработват нова версия, която ще е предназначена за работното място, съобщава специализираният блог TechCrunch.

Създателите на компанията подчертават, че озъзнават, че да използваш Facebook в работно време обикновено се смята за проява на мързеливост и се гледа с лошо око от работодателите. Затова социалната мрежа е решила да се възползва от популярността си чрез новия си проект FB@Work.

Новият Facebook за работното място ще се съсредоточава върху функциите на социалната мрежа за бизнеса. Например улеснена комуникация с повече хора, по-лесно разпространение на информация.

Компанията обаче не потвърждава официално проекта и не коментира темата. Източниците на изданието посочват, че проектът се разработва в Лондон и все още е избрана окончателна крайна посока, но най-вероятно основен фокус ще е улеснената комуникация между хората.

Facebook възнамерява да използва собствения си опит. Различните отдели и екипи на компанията си имат свои групи в социалната мрежа, където обменят информация помежду си. Налични са и общи чатове, където комуникацията тече в реално време. Инженерите на компанията са направили и допълнителни приложения, които улесняват споделянето на снимки и коментари.

Някои компании, като Hearsay Social например, също разчитат на скрити групи във Facebook, за да улесняват контактите на служителите. "Няма смисъл да преоткриваме колелото", коментира Клара Ших, изпълнителен директор на фирмата.

Facebook неколкократно е обмисляла версии за работещи и дори за деца, но досега нито една от тях не е била реализирана. Едно от основните притеснения на компанията е чрез подобна услуга да не загуби имиджа си на място, където човек може да комуникира с приятелите си и да се превърне в по-институционализирано място за служебни контакти подобно LinkedIn.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай