Полицай се гръмна в градски парк

Униформеният Георги Маринов е в кома, версиите са самонараняване или опит за самоубийство

Полицай се гръмна в градски парк | StandartNews.com

Добрич

27-годишният Георги Колев Маринов, служител в Първо РПУ в Добрич, е в кома, след като снощи около 18,15 ч. се е прострелял сам в градския парк на Добрич, научи Агенция Стандарт нюз.
Полицаят, в изключително тежко състояние и с опасност за живота, е в реанимацията на болницата в града. Мъжът е бил забелязан от случайно минаваща в момента на прострелването гражданка, която веднага подала сигнал в полицията.
Спешно сформиран екип хирурзи оперирал над 3 часа простреляния. От хирургията заявиха, че куршумът е нанесъл множество тежки поражения - изцяло се е наложило да бъде махнат далакът, засегнати са единият бъбрек, стомахът и белият дроб. Полицаят е и с голяма кръвозагуба. Днес от отделението по реанимация заявиха, че пациентът е в медикаментозна кома, на изкуствено дишане, с реална опасност за живота, множество увредени органи и системи, като продължава кръвопреливането. Медиците допълниха, че пациентът е с рядката кръвна група – АВ, резус фактор положителен.
Шефът на Военна окръжна прокуратура Варна майор Владимир Чавдаров съобщи, че още снощи мястото на инцидента е било посетено от следовател, който продължава и днес работата си по случая.
Категорично става дума за самопрострелване, като се работи по две версии - първата неправилно боравене с оръжието, втората - опит за самоубийство, допълни Чавдаров. Чака се пострадалият да бъде контактен и разпитан, за да се отхвърли или потвърди категорично версията за самоубийство, каза още военният прокурор.
От свои източници АСН научи, че полицаят бил отличен служител и награждаван за добра служба. Негови колеги и приятели разказаха, че момчето е ерген, но нямал проблеми нито в службата, нито у дома, и се радвал на успехи сред нежната половина. Имало дори случаи, когато Георги давал кураж на колегите си. Според непотвърдена към момента версия, при намирането му с огнестрелната рана, Георги е бил адекватен и сам е заявил, че е искал да се самоубие.

Виржиния Георгиева

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай