Показаха Лазар на киноложка изложба в Лом

Показаха Лазар на киноложка изложба в Лом | StandartNews.com

Лом. Любимата овчарка на експремиера Бойко Борисов – Лазар, бе доведена и направи един тур на арената на новия амфитеатър в Лом. Кучето участва в изложба, организирана от предизборния щаб на партия ГЕРБ. Ломчани се включиха масово в проявата и показаха над 100 кучета от различни породи, които също дефилираха. Съдии, начело с председателя на Българския киноложки републикански съюз и на клуба за българско овчарско куче Аврам Петков, избра най-добрите екземпляри.


Дефилето на кучетата откри кметът на Лом Иво Иванов. Кандидат-депутатите и водачката на листата на ГЕРБ от района на Монтана Искра Фидосова също бяха сред множеството. Собствениците на най-добрите си тръгнаха с купи и храна за любимците си. За публиката бе предвиден плакат със снимки на Борисов с неговите любимци Лазар и Йорго. Известната снимка на руския президент Владимир Путин с подареното от Борисов кутре също влезе в агитацията.


Лазар е забележително българско овчарско куче, което носи медали от национални и международни изложби, каза Аврам Петков. Където се появи, предизвиква голям интерес и възхищение.За съжаление, дугият любимец на Бойко Борисов – Йорго, вече не е между живите, допълни кинологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай