Платина по време на корона

Дебютният соло албум на Ицо Хазарта получи сертификат за мултиплатинен статус

Платина по време на корона | StandartNews.com

Точно една година след премиерата си на 18 май 2019, първият солов албум на Ицо Хазарта стана първата тава в най-новата музикална история на България със сертификат за шест пъти платинен статус.

„Неправилен рап“ е най-продаваното заглавие на родния музикален пазар за 2019-а, като до момента има реализирани над 12 000 физически продажби. В онлайн платформите за музика отделно генерира над 5.5 милиона слушания, а четирите сингъла „Браво“, „Гладен“, „Известна“ и „Имам човек“ са с общо близо 30 милиона гледания. Албумът продължава да владее дигиталните и физически чартове.

„Неправилен рап“ е соло дебют на Хазарта, създаден от същия екип, отговорен и за всички хитове на Ъпсурт – музика и бийтове от бат Венци, легендарни лирики от Ицо. Като гости в него участват Белослава, Явката ДЛГ и Homelesz. Над 4000 души присъстваха на грандиозното му представяне на живо в зала 1 на НДК в края на миналата година. Подобно събитие за бг рап продукция преди това беше нечувано, а билетите за шоуто на Ицо свършиха две седмици преди датата на концерта. „Неправилен рап“ е още първият бг рап албум, издаден на плоча.

„За нас е огромна привилегия да работим с Ицо Хазарта. Той е артист, който през годините винаги е намирал точния начин да докосне най-чувствителната струна на обществото и всичко, което е създадавал, се превръща в шедьовър. Творчеството му не спира да е актуално, защото провокира размисъл. Надяваме се, че соло успехите на Ицо, както и нестихващата ротация на класиките му с Ъпсурт, ще окуражат и младите изпълнители да продължат да се развиват. Вярваме, че качественото съдържание в комбинация с упорита работа и талант, който не си почива, е единственият правилен път към успеха“, коментират издателите на албума.

„Физическите продажби на „Неправилен рап“ на Ицо Хазарта са впечатляващи, особено на фона на общата тенденция за непрекъснат спад на приходите от тези формати в световен мащаб. Шест пъти Платинен сертификат е прецедент в кратката история на БАМП като сертифициращ орган, действащ на един малък и до скоро силно доминиран от пиратство пазар. Тавата съвсем заслужено оглави и класацията Топ 10 албуми за 2019, отразяваща физическото разпространение на музикалните албуми на бг пазара. Класацията намери място на страницата за България в Годишния доклад на IFPI за състоянието на музикалната индустрия по света – Global Music Report 2020“, коментира изпълнителният директор на БАМП Ина Килева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай