Петков: Не съм се срещал с Борисов и Първанов

Борисов не финансира АБВ, обясни още той

Петков: Не съм се срещал с Борисов и Първанов | StandartNews.com

София. "Такава среща между мен, Бойко Борисов и Георги Първанов не е имало. Това е циничен класически похват за противопоставяне чрез манипулация и гнусна лъжа". Това заяви Румен Петков, председател на областната структура на БСП в Плевен, и член на Национална гражданска инициатива „АБВ", в предаването „Всяка неделя" по Нова телевизия.

„Притеснен съм от институционалното въвличане – Главна прокуратура, Районна прокуратура, ДАНС", каза още той. „Не мога да си обясни защо такава омраза. Не се прави така – да изливаш такава омраза. Когато горивото на един организъм е омразата, нищо добро не може да излезе", коментира Петков. Той изтъкна, че няколко дни преди да излезе новината е разговарял с министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС. От двамата разбрал, че подлушването не е от държавата. „Предпазване от подслушване няма. Смятам, че в България има частни структури, които се занимават с тези неща", добави Петков.

"Сега цяла седмица медиите ще са заети да отразяват сигналът за подслушването. Аз не мога да си обясня защо има такава омраза. Аз с умиление гледам как "Атака" дерат ризи да подкрепят моята партия, което не е добре. Това внушава усещане за страх", каза още той.

Борисов сигурно има своите аргументи, че го подслушват, но лично аз считам, че в България има частни структури, които се занимават с това, категоричен бе Румен Петков.

Петков уточни, че Бойко Борисов не финансира АБВ. "Очаквам някаква флашка да се подхвърли в някоя агенция, за да се внуши, че Борисов поддържа проекта и финансово ни подпомага. Това е глупаво и няма редовен човек, който да повярва на това. Бойко е стиснат и това всички го знаят", продължи членът на АБВ.

Абсурдни са твърденията, че АБВ имат договорки с ГЕРБ, те са ни конкурент. Това са грозни и недопустими клевети. Жална ни майка като партия щом сме се докарали да се защитаваме с подобни пошли лъжи. Голямото предизвикателство пред АБВ е да изведе това общуване на друго ниво, каза Румен Петков. И продължи с думите: "Проблемът на нашите ръководители е, че възприемат БСП като телевизор. Проблемът на партията е в ръководството й. Те не изпълниха нито едно обещание към избирателите ни".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай