Вторник,

Паяците вкъщи - врагове или приятели?

От: Агенция Стандарт -
A
A
A

Учени от САЩ заявиха, че не бива да изтребваме паяците по стените вкъщи. Ентомолози от университета на Северна Каролина отбелязват, че едва ли има дом по света, който да не е обитаван от паяци. За целите на изследването си учените са проверили десетки къщи и са се уверили в това.

"Паяците са много важни членестоноги за екосистемата на вашия дом. Те похапват почти всички видове насекоми и могат да избавят жилището ви от мухи и комари, например. Освен това паяците не пренебрегват и себеподобните си. Повечето насекоми, които стават тяхна плячка, могат да представляват известна заплаха за хората", обясняват изследователите.

Можем да приемем, че паяците ни пазят от вредни насекоми. Поради тази причина те не следва да бъдат изтребвани. Освен това трябва да се има предвид, че в домовете на хората обикновено се заселват паяци, които са безвредни за тях

"Повечето паяци са отровни същества, но отровата им, предвид малкия си обем и малките зъби на членестоногите, не може сериозно да навреди на хората. И не вярвайте в митовете, че паяците ходят по вас, когато спите. Истината е, че сумтенето и хъркането ги плашат", допълват ентомолозите.

Тагове: Паяк Дом

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички